AYM'nin Kararına Saygı Duymuyorum

AYM'nin Kararına Saygı Duymuyorum

Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı için Başbakan, 'Karara uymak zorundayız ama saygı duymak zorunda değilim. Bu karara saygı duymuyorum. Bu hukuk değildir onu söyleyeyim' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün seçim esnasında AK Parti Genel Merkezi'ne geldiğine yönelik suçlamalar hakkında konuştu. "Bütün ajansların genel müdürleri bizim partimizin genel merkezine gelirler" diyen Erdoğan, "Daha önceden benim danışmanım olduğu için ya da başbakan yardımcımın danışmanı olduğu için mi rahatsız oluyorlar, böyle saçmalık olmaz" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZLERİNİ PAYLAŞIYORUM"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili söylediği sözlerini de değerlendiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanımızın 'aramızda konuşuruz' sözlerini paylaşıyorum" dedi.

ERGENEKON'DAKİ GEREKÇELİ KARAR

Ergenekon davasındaki gerekçeli kararla ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, karar için "Adeta bir ansiklopedi, şu anda değerlendirmek zor" ifadesini kullandı.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN TWITTER KARARI

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter ile ilgili vermiş olduğu karara uymak zorunda olduklarını belirten Erdoğan, "Karara uyduk ama saygı duymak zorunda değiliz. Bu karara saygı duymuyorum. Bir defa usül yönünden Anayasa Mahkemesi'nin bunu reddetmesi gerekir" diye konuştu.