Ayetullah Hamaney’den Hac Mesajı

Ayetullah Hamaney’den Hac Mesajı

İran lideri Ayetullah Hamaney, Beytullah’a giden hacıları “gerçek Muhammedi İslam” ile “Amerikancı İslam” arasındaki ayrımı yapmaya çağırdı.

İran lideri Ayetullah Hamaney, Beytullah’a giden hacıları “gerçek Muhammedi İslam” ile “Amerikancı İslam” arasındaki ayrımı yapmaya çağırdı.
Beytullah’ı hacceden hacılara hitaben yayımladığı mesajında Hamaney, “İslam dünyasında ihlas sahibi olan herkesi Muhammedi İslam ile Amerikancı İslam’ı ayırma noktasında bilinçli olmaya, bu ikisini birbirine karıştırmama hususunda dikkatli olmaya çağırıyoruz. Amerikancı İslam yabancı ajanlara İslam gömleğini giydirirken, İslam ümmetini de düşman gösteriyor” dedi.
Arafat’ta İranlı hacılara okunan mesajda Ayetullah Hamaney; Müslümanların, Filistin meselesini ümmetin önceliği olarak görmeleri gerektiğine dikkat çekti. Siyonistlerin ve yandaşlarının işlediği suçlara dikkat çeken Hamaney “Siyonistler her türlü imkânı ellerinde barındırıyor olmalarına rağmen yenildiler ve direniş erlerinin önünde teslim oldular” dedi.
Hamaney, Filistin halkını öncekinden çok daha gayretli olmaya çağırdı ve şunları söyledi: “İslami Cihad’da ve Hamas’taki direnişçilerin gayret ve çalışmalarını artırmaları, diğer yandan Batı Şeria’nın da güçlü ve kararlı bir şekilde izzetli duruşuna sahip çıkması, Müslüman halkların ise hükümetlerinden Filistin meselesinde daha gerçekçi ve ciddi bir duruş sergilemelerini talep etmeleri, öte yandan İslami hükümetlerin de bu konuda adım atmaları gerekiyor.”
Ayetullah Hamaney konuşmasını şöyle sürdürdü: “İslami Uyanış’tan sonra Siyonistlerin ve müstekbir cephenin İslam dünyasına olan düşmanlığı daha da belirginleşti. Müslümanlar arasında mezhep savaşları başlatmayı hedefleyen düşman, direnişi ve cihadı bozguna uğratmak,  bu sayede Siyonistlerin ve diğer müstekbir güçlerin güvenliklerini koruma altına almak istiyor. Batı Asya bölgesindeki ülkelerde tekfirci terörist grupların oluşturulması bu siyasetin bir uygulamasıdır.”
Öte yandan Arafat’ta bu sabah (Cuma sabahı) İran İslam Devrimi’nin lideri olan İmam Humeyni’nin öncülüğünü yaptığı “Müşriklerden Beraat” merasimi düzenleyen İranlı hacılar “Müslümanlar Müşriklerden Beri Olun”, “Kahrolsun Amerika”, “Kahrolsun İsrail”, “Ey Müslümanlar! Birleşin, birleşin” sloganlarını tekrarladılar. 
İslami analiz