Ayetullah Hamaney, IŞİD’in güçlenmesinden Türkiye’nin de sorumlu olduğunu ima etti

Ayetullah Hamaney, IŞİD’in güçlenmesinden Türkiye’nin de sorumlu olduğunu ima etti

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, IŞİD’in Suriye ve Irak’taki etkinliğini arttırmasından adını vermeden Türkiye’yi de sorumlu tuttu

Batılı güçleri bölgenin jeopolitiğini ‘kurcalamakla‘ suçlayan İran lideri Hamaney’e göre, şu anki durum ‘bazı‘ bölge ülkelerini Suriye politikaları nedeniyle oluştu.

Tahran’da temaslarını sürdüren Irak’ın yeni başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşen Ayetullah Ali Hamaney’in gündeminde IŞİD tehdidi vardı.

‘Sorumsuz davranışlar’

Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’yi isim vermeden eleştiren Hamaney, “Şu anki karışıklık, yabancı güçlerle birlikte bazı bölge ülkelerinin Suriye’deki sorumsuz davranışlarının sonucudur” dedi.

Hamaney, IŞİD’le mücadelenin bölge ülkeleri tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini de vurguladı: “IŞİD’e karşı kurulan koalisyona dair hiçbir inancım yok. Bizler inanıyoruz ki İŞİD ve terörizm sorununun bölge ülkeleri tarafından ele alınmalı.”

Bütünlük vurgusu

Irak’ı güvenliği ve bölgenin bütünlüğü için gösterilen çabanın sürdüreceklerini belirten Ayetullah Hamaney, “Bölgenin karmaşık durumu ülkelerin güvenliğini birbirinden ayrılamaz hale getiriyor” diye konuştu.


Kaynak: Diken