Aydınlık Gazetesi ölü adamla röportaj yaptı

Aydınlık Gazetesi ölü adamla röportaj yaptı

Ulusalcı gazetelerin Ak Parti'ye yönelik kara propagandalarına bir yenisi daha eklendi. Ancak haberdeki fotoğraf gerçeği ortaya çıkardı.

eredeyse her olayda karşımıza çıkan sosyal medya yalanlarına bir yenisi daha eklendi. Aydınlık gazetesinde yayınlanan bir haberde bir Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanının 'itirafları'na yer verildi. Aydınlık Gazetesi'nden bir muhabire konuştuğu söylenen IŞİD militanının Ak Parti'den çok destek gördüğünü söylediği iddia ediliyor. 'Özel Haber' başlığıyla yayınlanan haberde IŞİD saflarında çalışan militanın aslen bir Türkmen olduğu belirtilirken kendisinin ve örgütü olan IŞİD'in Türk hükümetinden çok büyük destek gördüğü belirtiliyor. 
isidmilitanropAydınlık Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan söz konusu haberdeki IŞİD militanının Ak Parti hükümetini överek şu sözleri sarf ettiği iddia edildi: 'Türkiye önümüzü çok açtı. Türkiye bize anlayış göstermeseydi, IŞİD bugün bu durumda olmazdı. Bize şefkatle yaklaştı. Çok sayıda mücahidimiz Türkiye’de tedavi gördü. Ama bundan sonra ne olur bilmiyorum.'
Ancak haberde yapılan hata gerçekleri ortaya çıkardı. IŞİD militanı olarak gösterilen kişinin fotoğrafının yaklaşık 5 ay önce Nusret Cephesi'nde savaşırken ölen Seyfullah Şişani'ye ait olduğu ortaya çıktı.

: