Aydın Doğan Üç Saat İfade Verdi

Aydın Doğan Üç Saat İfade Verdi

POAŞ soruşturması kapsamında Garipoğlu'nun şikâyetçi olduğu Aydın Doğan dün 3 saat boyunca ifade verdi. Şüpheli sıfatıyla ifade veren Doğan, iddiaları kabul etmedi.

Petrol Ofisi'nde (POAŞ) akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddialarının araştırıldığı soruşturma kapsamında dün Aydın Doğan şüpheli sıfatıyla ifade verdi.
Saat 10.00 sıralarında İstanbul Adliyesi'ne protokol kapısından giren Doğan, 7 avukatı ile birlikte Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na geçti. Sabah'ın haberine göre, boruşturma savcısı Adem Meral'in 3 saat boyunca sorularını cevaplandıran Doğan, saat 13.00'te protokol kapısından adliyeyi terk etti. Doğan'ın ifadesinde kaçakçılık iddialarını reddettiği öğrenildi.
Doğan'ın kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de 13 Temmuz'da şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmıştı.
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan bir diğer şüpheli isim ise yine Doğan Holding yöneticilerinden Reha Talu olmuştu.
Geçtiğimiz günlerde işadamı Hayyam Garipoğlu müşteki olarak verdiği ifadesinde Doğan'dan şikâyetçi olmuştu. İfadesinde 1999'da POAŞ ihalesini 1 milyar 160 lirayla aldığını ancak daha sonra gerekçe gösterilmeden1 başka bir şirkete verildiğini, bu şirketin de ihale bedelini ödemeyince ihalenin iptal edildiğini anlatan Garipoğlu, "Şirket ihale parasını ödeyemedi. Ve POAŞ ihalesi o dönem bedeli ödenemediğinden iptal edildi. İhaleden vazgeçmem için Doğan grubu karalama kampanyası başlattı. İlgim olmadığı halde Nesim Marki cinayetinden gözaltına alındım" demiştİ