Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Aydın Doğan Kelkit’te kimlerden olur?

Dünkü yazım şöyle bitiyordu: Sahi Aydın Doğan niye durup dururken bu “Topyekûn savaş”ın “Amiral gemisi”nde yerini aldı ve taarruz emri verdi ki.. Yol uzun, deniz dalgalı hava sisli..

Aydın Doğan, namı diğer, Erol Toy’un ifadesi ile “İmparator” 

Doğan “Mavi kan”lı. Sirkeci’de oto yedek parçası ticareti yaparken nasıl “Simavi’lerin mirasçısı” oldu. Sahi Abdi İpekçi kimler tarafından niçin öldürülmüştü. Hürriyet’in, Milliyet’in bir anda nasıl sahibi oldu. CNN, RTL, Rizzoli grubla nasıl bu kadar yakın, sıcak ve derin bağlar kurdu..

Asıl sır Vehbi Koç da.. Vehbi Koç’u tanımak için sadece Bernar Nahum’u değil Haim Nahum’u, hatta Rothschild ailesini ve onların İstanbul’daki mutemet adamları ile kurduğu yakın ve sıcak ilişkileri de bilmek gerek. Yetmez, Mustafa Kemal’in dişçisi General Güsberg ailesini, kızlarının aile bağlarını, bu ailenin akrabalık bağlarını ve ilişkilerini de bilmek gerek..

Vehbi beyin zenginliğinin, Karaköy piyasasındaki Yahudi etkinliğinin arkasında, önce İskenderun üzerinden Bandırma vapuru ile Şam mutasarrıflığında İstanbul’a aktarılan Osmanlı altınlarının, daha sonra yağmalanan saraydaki hazine dairesinden aktarılan altınlarla birlikte Karadeniz üzerinden Bandırma vapuru ile Tuna koridorundan Avusturya kanalı ile İsviçre’ye aktarılan, daha sonra yeni cumhuriyette iktisad kongresi sonrası “milli burjuvazi” inşası için bir kısmı geri gönderilen paralarla bir ilgisi olabilir mi?

Sahi “Vehbi amca”nın cesedini kim niçin kaçırdı?. Cesedi kurda kuşa, köpeklere yem edildi. Yoksa biri genetik tahlil sonucu, birilerinin mirasçı olamayacağının anlaşılması, başka birilerinin ise mirasçı olabileceği gibi bir durum mu sözkonusu idi.

Kim kimdir, ya da kimin eli kimin cebinde bu hesaba göre belli değil.

Türkiye’nin derin gerçeği ancak Koç ailesi ve Aydın Doğan gerçeğinin ortaya çıkması ile mümkün.

Koç ailesi isterse eşi üzerinden Hacı Bayramı Veli’den kendine soy ağacı getirebilir. Dilerse birtakım cemaat bağları da kurabilir. Bir Yahudi işadamının Nakşi şeyhi Küçük Hüseyin Efendi ile yakın ve sıcak ilişkisi olduğunu biliyoruz.

Aydın Doğan tamam anne tarafından Kelkitlidir, ama anne tarafından bağı, en az Gülen’in annesi ve babası hakkındaki iddialar kadar  ilginç ve merak uyandırıcıdır. Kelkitli olmak ve bunun bu şekilde ifadesi başka derin birtakım anlamlar ifade edebilir.. İmparator çok zor durumda olmasa bu kozu kullanmazdı. Ama fünyesini çektiği bu bombayı, çok uzun bir süre elinde tutmayacaktır.

Aydın Doğan’ın işi zor. Gelecek günler ona bugünleri aratacak.. Sahi Volkswagen’ın kurulması, ABD’deki Enron’un iflası kadar önemli. Bakarsınız yarın LIBOR’un Amiral gemisi Barclays Bank da ciddi bir kriz yaşayabilir.. Batıda örtülü bir iç savaş yaşanıyor aslında.

Aslında Doğan, “beni kurtarın yoksa birlikte batarız” mesajı veriyor.. S.O.S. veriyor.. CNN’i, RTL’yi, Rizzolu’yu, tüm dünyadaki dostlarını yardıma çağırıyor. “Beni Kasımpaşalı Erdoğan’ın elinden kurtarın. Benim derin aile bağlarım, ilişkilerim deşifre olursa bundan hepbirlikte zarar görürüz” mesajı veriyor.. Sahi Axel Springer Doğan’ın nesi olur? Yahudilerin Doğan aşkı, ya da Doğanların onlara yakınlığının arkasındaki sır nedir? Bu yayın grubları bu çağrıdan sonra  ne yapacaklardır aceba.

Rahmi Koç kimdir, Kıraçlar bu işin neresindedir, Koç ailesi ile Bernard Nahum arasındaki yakın kardeşlik ilişkilerinin arkasındaki sır nedir?

Cem Uzan’ın Twitter’de  Doğan ile ilgili mesajları son derece ilginçti.. Bu “beyaz” adamlar, “birader”ler, Media ve finans gücü ile, sadece siyaseti değil, ekonomiyi de dizayn ediyorlardı. Dahası, sosyal ve kültürel hayatı, yaşam tarzını dizayn etme, din ve tarih algısını yönetmek de bunların işidir.

İran devriminden sonra ele geçen belgelerde, Tahran’da basılan çift seri numaralı tıpkısının aynısı proje dolarları ile siyaset, media, STK ve piyasayı nasıl maniple ettikleri anlatılır.

Bu derin gerçek ortaya çıkmadan, “Boğazdaki aşiretin derin sırrı” ortaya çıkartılmadan bu ülkede kim kimdir belli olmayacak.. Bazı gerçekler anlaşılmadan ne Paralel yapı, ne derin devlet, ne PKK, diğer terör örgütlerinin arkasındaki derin gerçek anlaşılamaz.

Sahi Sabancı’yı, kim, niçin vurmuştu ve vuran kişiler bir Avrupa ülkesinden nasıl himaye görmüştü.. Özal’ın infaz edilmesi emrini kim vermişti? Evet, Media, Mafia, Sermaye, Siyaset, Bürokrasi, STK’lar arasında derin, karanlık ve kanlı bir bağ var.. Bunların kadrosunda şeyh de var fahişe de yahu.. Bunlar, cevabını arayan sorular. Belki bir gün bu soruların cevabını da buluruz.. Selâm ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 1335 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar