AY Çöreği - Kitap Eleştirisi

AY Çöreği - Kitap Eleştirisi

Son dönemde özellikle İmam Hatip Kız Liselerinde revaçta olan kitap bir çok öğretmen ve veli tarafından kaygıyla karşılanıyor. İşte öğretmenin gözüyle kitap hakkında eleştiri.

  Okumak eyleminin öğrenci zümresi tarafından bir ders bir ödev olarak görüldüğü ülkemizde kız öğrencilerin ellerinde bu kitabı görünce sevinmedim değil. Öğrencilerden' hemen okudum, bitirdim. Süperdi.' gibi nidaları duyunca sevincim katlandı. Ben de öğrencileri bu kadar etkileyen bu kitabı bir fikrim olsun diye okumak istedim. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı söylemeliyim. Aslında hayal kırıklığı yanlış kelime olabilir. Üzüntü, şaşırtı, kızgınlık....Kitabın dili güzel mi? Evet. Eğlenceli mi ? Evet. Sürükleyici mi ? Evet. Etkileyici mi ? EVET!! Evet etkileyici ama neyi etkilediği konusunda sınıfta kalmış bir kitap. Kız öğrencilerin duygularını değiştirecek kadar hatta uyuyan, yeni yeni uyanmaya duyguları yanlış tarafa uyandıracak kadar etkileyici bir kitap. Bu duygular tabiki var, hep olacakve uyanacak. Ama ' kızlar aşık olunca beklemeyin. Aşkı kaçırmayın , sonuna kadar yaşayın' şeklindeki kaygıları değil de " acaba bu duygularımı nasıl yaşamalıyım? Kur'an ne diyor, Peygamberim bana ne diyor ?  " şeklindeki kaygıları yaşatsaydı okunduğunda. Zira kitapta süslü , çekici , özendirici olarak anlatılan dünya çocuklarımızın duygularını yanlış yönlendirip haram-helal arasındaki net çizgiyi flulaştırıyor.
      Anneler babalar kızınız bu kitabı okuyor mu ? Ya da şöyle soralım ; görevimizin çocuklarımızın geleceği için sigorta , ev , para yapmak değil de asli görevimizin onları islami ahlak üzerine yetiştirmek olduğunu bilen anne babalar kızınız bu kitabı okuyor mu ? Kızınız bu kitabı okuyorsa yakında ağzından şu kelimeler dökülürse şaşırmayın. "Ben aşık oldum. Ama karşılıksız bir aşk. Ahh! Hayat ne kadar acı......