Avusturya'da Müslümanlara saldırılar 2 kat arttı

Avusturya'da Müslümanlara saldırılar 2 kat arttı

Avusturya'da geçen yıl Müslümanlar, Yahudiler ve Romanlara ırkçı saldırılarda artış olduğu, Müslümanlara yönelik saldırıların sayısının iki kat arttığı bildirildi. Facebook Twitter Linkedin Google

Avusturya'da ırkçılık vakalarını rapor eden sivil toplum örgütü ZARA Derneği, "2014 Yılı Irkçılık Raporu"nu yayımladı. Yabancılara karşı ırkçılığın arttığı belirtilen raporda, bu artışın siyasi olarak desteklendiğine dikkat çekildi.

Rapora göre, geçen yıl Avusturya genelinde Müslümanlara yönelik sözlü ve fiziki saldırıların sayısı ikiye katlanarak 61'e çıktı.

Irak ve Suriye'de DAEŞ saldırılarının ortaya çıkmasından sonra Müslümanlara yönelik ırkçı olayların sayısının yükseldiği belirtilen raporda, 2013'te 30 civarında olan Müslümanlara yönelik saldırıların ikiye katlandığı, saldırıların daha çok parklar ve toplu taşıma araçlarında meydana geldiği belirtildi.

Avusturya'da 2014 yılında 794 vakanın bildirildiği belirtilen rapora göre, en fazla ırkçılık vakasına yüzde 20'lik oranla kamusal alanda, yüzde 19 ile hizmet alımında ve yüzde 17 ile internette rastlandı. 2013 yılı raporunda 731 ırkçılık vakası bildirilmişti.

Müslümanlar, Yahudiler ve Romanların sık sık aşağılandığı belirten raporda, Müslümanlar için "terörist", Yahudiler için "yok olmalı" ve Romanlar için ise "mağara insanı" gibi tahrik edici ifadelerin siyasetçiler tarafından kullanıldığı aktarıldı.

Raporda, medyanın yaptığı "sorumsuz yayınların" Müslümanlara yönelik saldırılarda artışa neden olduğuna işret edildi, ayrıca siyasetçiler ve medyanın ırkçı hareketleri körüklediği, ırkçılığa katkıda bulunduğu kaydedildi.