Avusturya'da başörtülü kadın kararı!

Avusturya'da başörtülü kadın kararı!

Avusturya'da bir mahkeme, başörtüsüyle alay edilen kadına, bin 550 avro tazminat ödenmesine karar verdi.Avusturya'da Başörtülü Kadına Tazminat...

AA'nın haberine göre; Viyana Eşit Muamele Ombudsmanı tarafından yapılan açıklamaya göre; Yukarı Avusturya'da mesleki eğitim alan başörtülü bir kadın, metal işleme şirketinde çalışmak üzere iş başvurusunda bulundu. Kadınla iş görüşmesi yapan patron, "Başındaki bez parçasını çıkarırsan seni işe almayı düşünebiliriz" dedi. Başörtüsünü çıkarmayacağını fakat peruk takabileceğini belirten kadınla dalga geçen ve gülerek ''sen aptalsın'' ifadesini kullanan işveren, daha sonra yeniden iş başvurusu yapmasını, ancak bu kez ''başı açık fotoğraf" göndermesini istedi. 

Genç kadın, söz konusu işvereni Viyana'daki Eşit Muamele Ombudsmanı'na şikayet etti. İlgili komisyon, genç kadına yapılanların "dini temelli ayrımcılık" olduğuna karar verdi.

Yukarı Avusturya Eyaleti İş Odası ve Eşit Muamele Ombudsmanı, başörtülü kadın lehine ilgili işveren hakkında dava açtı. Mahkeme, işverenin başörtülü kadına bin 550 avro tazminat ödemesine karar verdi.