Avustralya'da yeni İslamofobik dalga

Avustralya'da yeni İslamofobik dalga

Avustralya'da Avustralya Savunma Ligi mensupları Müslüman hanımların fotoğraflarını çekerek sosyal medyada nefret mesajları ile yayınlıyor

Avustralyalı sağcı radikaller sokaklarda başörtüsü takan Müslüman kadınların fotoğraflarını çekerek bunları sosyal medyada nefret dolu yorumlarla yayınlıyorlar.

Ülkedeki Müslüman kadınlar, bugünlerde yeni bir İslamofobik dalga ile karşı karşıya. Üç çocuk annesi olan Müslüman bir kadın “Her zamanki gibi işe gittim, arkadaşlar resmimi Facebook’ta Avustralya Savunma Ligi (ADL) sayfasında nefret dolu yorumlarla gördüklerini söyledi. Kendi resmimi bu şekilde görünce şok oldum” diyerek bu şekilde birçok vakaya rastlandığını kaydetti. Kadın, olaydan sonra hastalık izni aldığını ve bir psikologdan yardım almak zorunda kaldını belirtiyor.

OnIslam.net sitesinde yayınlanan habere göre radikallerin liderlerinden Ralph Cerminara Facebook'ta “Ben ülkemizde ve dünyada İslam'ın sona ermesi için çağrı yapıyorum. Bunun için Müslümanların ölmesi gerekiyorsa öyle yapalım ya da onlar bizi öldürsün” yazarak İslam düşmanlığını ortaya koydu. 

Avustralya Müslüman Kadınlar Derneği kendi üyelerini İslamofobik saldırılar karşısında işbirliği içinde olmaya, bu saldırılardan kaynaklanan stresin aşılması için aralarında kardeşlik ve psikolojik yardımlaşmaya davet etti.

Avustralya Müftüsü İbrahim Ebu Muhammed sağcı radikallerin bu saldırılarını "Toplumu yok etme girişimi olarak nitelendirdi ve bu tur saldırıları sert bir şekilde kınadı.

Avustralya'da yeni İslamofobik dalgaADL liderlerinden Ralph Cerminara