Avustralya'da Cami Protestosu Yapıldı

Avustralya'da Cami Protestosu Yapıldı

Avustralya Bendigo kentine cami yapımına karşı çıkan ırkçı gruplarla, ırkçılık karşıtları arasında gerginlik yaşandı

Avustralya’nın Victoria Eyaleti’nde yer alan Bendigo kentine yapımı onaylanan caminin yapımına karşı çıkan ırkçı gruplarla, ırkçılık karşıtları arasında yaşanan gerginlik, polisin yoğun çabaları sonucu önlendi.
Cami yapımını bahane ederek kent merkezinde toplanan İslam karşıtı "Birleşik Vatanseverler Cephesi" ve "Avustralya’yı Geri Alın" üyelerinin protestosunda ırkçılık karşıtı Avustralyalılar da bir karşı gösteri düzenledi.
Irkçılık karşıtı Avustralyalılar, "Müslümanlar hoş geldiniz, ırkçılara hayır", "Irkçılar sokaklardan çıkın’’ sloganları eşliğinde grubun bulunduğu yere doğru yürüyüşe geçti. İki grubun çatışmasını atlı polislerin de yardımı ile barikat kurarak durduran emniyet güçleri, gruplar arasında zaman zaman yaşanan tartışmaların kavgaya dönüşmesini de araya girerek durdurdu.
Melbourne'de Nisan ve Temmuz aylarında düzenlenen benzer gösterilerde iki grup arasında yaşanan kavgada polis biber gazı kullanmış ve 4 kişiyi gözaltına alınmıştı. Polis, bu kez daha sıkı önlemler alarak iki grubun çatışmasını önlemeyi başardı.
İSLAMOFOBİYİ YAYMAYA ÇALIŞIYORLAR
İslamiyet'e ve Müslümanlara karşı ırkçı söylemlerde bulunan gruplara karşı organize olan ve gösterileri düzenleyen ‘‘Irkçılığa Yer Yok’’ (No Room For Racism) grubunun koordinatörü Melon Gregson, yaptığı açıklamada, Avustralya sokaklarının nefret söylemlerinde bulunanların dışında herkese açık olduğunu belirtti.
"Avustralya’yı Geri Alın" grubunun Müslümanlara karşı nefreti yaymaya çalıştığını dile getiren Gregson, şunları söyledi:
"Bunların amaçları özellikle Müslüman ideolojiye karşı nefreti yaymak, özellikle Avustralya’nın problemlerini ülke nüfusunun yüzde ikisini oluşturan Müslümanlara yüklemek istiyorlar. Açıkçası bu çok saçma ve mantıksız ama bir derece başarılı oldukları şey Avustralya nüfusunun bir azınlığına karşı korku ve nefreti yayıyorlar. Buna karşı durmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz."
Yaklaşık 200 Müslüman'ın bulunduğu 83 bin nüfuslu Bendigo’da yapılacak cami için sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyalar ve 15 kişinin mahkemeye başvurduğu iptal davası başarısızlıkla sonuçlandı.
Victoria Sivil ve İdari Mahkemesi başvuruları reddederek cami yapımına onay verdi. Caminin yapımına yakında başlanması bekleniyor.