Avrupa, Kırım'daki gerginlikten endişe Duyuyor

Avrupa, Kırım'daki gerginlikten endişe Duyuyor

Almanya, Fransa ve Polonya, Kırım'daki gerginlikten derin endişe duyuyor. Üç ülkenin dışişleri bakanları, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine işaret ediyor

Almanya, Fransa ve Polonya, Kırım'daki gerginlikten "derin endişe" duyduklarını bildirerek, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Laurent ve Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, yaptıkları ortak açıklamada, Kırım Yarımadası'ndaki gerginlikten "derin endişe" duyduklarını bildirdi.  

“Ülkenin doğu kesimindeki gerginliğin azaltılması ve ilgili tüm taraflar arasında barışçı diyaloğun teşvik edilmesi için her türlü çabanın ortaya konulması gerektiğine" vurgu yapılan açıklamada,  "Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğimizi tekrarlıyoruz. Ukrayna'daki tüm aktörlere, bunları tehlikeye atacak her türlü eylemden kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz" denildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Geçici hükümet şimdi, Ukrayna vatandaşlarının yaşam standartlarını iyileştirmek gibi büyük bir sınamayla karşı karşıya. Bu, geçiş ve modernizasyon için, özellikle yolsuzlukla mücadele ve demokratik değerlerin garanti altına alınmasına ilişkin reformların uygulanmasıyla mümkün olacaktır."