ATV, Video Oyunu ‘GTA’nın Şifrelerini Darbe Talimatı Sandı

ATV, Video Oyunu ‘GTA’nın Şifrelerini Darbe Talimatı Sandı

Başarısız darbe girişiminin ardından Gülen Cemaati’nden birçok kişi, ifşa olma kaygısıyla Fethullah Gülen’e ait kitaplarını çöpe atmış, bu konu uzun süre gündemi meşgul etmişti.

Başarısız darbe girişiminin ardından Gülen Cemaati’nden birçok kişi, ifşa olma kaygısıyla Fethullah Gülen’e ait kitaplarını çöpe atmış, bu konu uzun süre gündemi meşgul etmişti.

ATV de ‘Ana Haber’inde buna benzer bir ‘özel haber’ yapmak istedi. ‘FETÖ Kur’an-ı Kerimleri çöpe attı’ başlıklı haberde, darbe girişimindeki planların yazıldığı iddiasıyla çöpten çıkartılan bir not defteri gösterildi.

Ancak ATV’in ‘darbe talimatları’ olarak gösterdiği notlarda, dünyaca ünlü bilgisayar oyunu ‘GTA IV’ün şifreleri olduğu görüldü.

‘Silah, zırh, hava durumu…’

Haberde notlar anlatılırken şu ifadeler kullanıldı: “Fethullahçı Terör Örgütü’nün çöplere bıraktıkları arasında ilginç notlar da var. İşte defterin arasında sanki darbenin bir şifresi var gibi. Üzerinde hileler yazıyor ama… Sağlık ve silah, sağlık ve zırh, hava durumu, helikopter, motor ve silah gibi darbe girişiminde kullanılan birçok şey de bu notlar arasında yer alıyor.”     

GTA’yı oynarken bu şifrelerle zırh kazanılabiliyor, helikopter ve silah gibi araçlar kullanılabiliyor ya da hava durumu değiştirilebiliyor.

‘Örgüt oyunlar üzerinden mesajlaşıyor’

Haberin sosyal medyada hızla yaygınlaşmasıyla haberi yapan muhabirden bir açıklama geldi.

“FETÖ’nün savaş oyunları üzerinden gizlice mesajlaştıkları ortaya çıkmıştı. Bunun haberini geçtiğimiz hafta yapmıştık”diyen ATV muhabiri Özlem Aktay, kişisel Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Son yaptığımız haberde örgüt mensuplarının kaçarken çöpe bıraktıkları kitapların içinden başka bir oyunun şifreleri çıktı. O da bunlardan bir tanesiydi. Bunun üzerine diğer kitaplara baktık. Birçok kitaptan benzer notlar çıktı. Biz de örgütün başka oyunları da bu amaçla kullanmış olabileceğini düşünerek haberimizde buna da yer verdik. Bilginize.”

‘Özür diliyoruz’

Konu hakkında ATV-A Haber ortak ana haber bülteninde açıklama yapan spiker Cem Öğretir, şunları söyledi: “Sırada bir özür var. Bu özür, dün akşam ana haberde yaptığımız bir hatayla ilgili. Hata muhabirle sınırlı kalmadı, editöryal kadro olarak bizim de dikkatimizden kaçtı. Haber yayınlanır yayınlanmaz hatanın farkına vardı. Kameralar önün milyonlara hitap ediyoruz, işimizi yaparken hata yapmamaya azami özen gösteriyoruz. 15 Temmuz’dan sonra daha yoğun çalışıyoruz. Yorgunluğun verdiği bir hata bu. Bu hatadan dolayı tüm izleyicilerimizden özür diliyoruz.”