Atme Kampı'nda Bombardıman Endişesi

Atme Kampı'nda Bombardıman Endişesi

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Atme Kasabası'na düzenlenen hava saldırısının ardından çadır kentte yaşayan yerel halk ölüm korkusu yaşıyor.

oğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nün (ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri) Suriye'nin kuzeyinde Atme Kasabası'na düzenlendiği hava saldırısının ardında çadır kentte yaşayan halk ölüm korkusu yaşıyor.

İç savaş nedeniyle canlarını kurtarmak adına ülkelerini terk eden Suriyelilerin kendi imkanlarıyla oluşturduğu, yaklaşık 7 bine yakın çadırın yer aldığı ve 70 bin kişinin yaşadığı Atme Kampı, düzenlenen hava saldırısının ardından sessizlik hakim. Normal zamanda hareketliliğin gözlendiği kampta, sığınmacılar dışarı çıkmaya dahi çekiniyor.

Bugüne kadar Esed'e bağlı birliklerce çok sayıda saldırı ve bombardımana maruz kalan kamp, Koalisyon güçlerinin martta düzenlendiği saldırı sonrasında yeni bir bombardıman ihtimalinden tedirgin.

"Daha önce Esed rejimi bombalıyordu"

Kamp sakinlerinden Ahmed Mustafa, AA muhabirine, çadır kente yaşayan halkın hayati tehlikesinin bulunduğunu ve olası bir bombardımandan endişe duyduklarını söyledi.

Daha önce Esed rejimin kendilerini defalarca bombaladığını ifade eden Mustafa, şöyle devam etti:

"İki gün önce Atme kasabasında çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Çadır kentte bulunan halk büyük bir telaşla dışarı çıktı. İlk önce Esed rejiminin bizi bombaladığını düşündük, fakat sonra kasabadaki Ceyş-ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargah ve silah üretim atölyelerini hedef aldığını öğrendik. Sivillerin ölmesi korkumuzu daha da katladı. Patlamalar hemen yanımızda oldu ve biz de etkilenebilirdik."

Fehimel El Raşit de vatandaşların, günlük işleri yapmaktan bile korkar hale geldiğini anlatarak, kasabaya alış veriş için bile gitmeye korkulduğunu, insanların ortalıkta görünmekten çekindiğini kaydetti.