Ateşkese Rağmen Çatışmalar Sürüyor

Ateşkese Rağmen Çatışmalar Sürüyor

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 6 askerin yaşamını yitirdiği, 12 askerin yaralandığı bildirildi.

Ülkenin doğusundaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin Sözcüsü Andriy Lisenko, doğudaki gerginliğin son günlerde tırmandığını belirterek ayrılıkçıların, Minsk mutabakatı gereği cephe hattından geri çekilmesi gereken ağır silahları da kullandığını vurguladı.
 
Ayrılıkçıların dün gece 26 kez ateşkes ihlali yaptığına ve bu saldırıların 16'sında tank ve küçük çaplı ağır silahların da kullanıldığına dikkati çeken Lisenko, son 24 saatte düzenlenen saldırılarda 6 askerin öldüğünü, 12 askerin yaralandığını belirtti.
 
AYRILIKÇILAR ATEŞKESİ İHLAL ETTİ
 
Lisenko, ayrılıkçıların tüm cephe boyunca ateşkesi ihlali ettiğinin altını çizerek ordu birliklerinin ise ateşkese riayet ettiğini, sadece ayrılıkçıların düzenlediği saldırılara karşılık verdiğini söyledi.
 
Mariupol yakınlarındaki Şirokino ve Pavlopol, Donetsk Havaalanı yakınındaki Avdeevka, Opitnoe ve Peski kasabaları civarında ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında zaman zaman çatışma çıktığını ifade eden Lisenko, ayrılıkçıların Donetsk Havaalanı, Granitnoe, Gorlovka, Mayorsk, Leninskoe, Suhodol ve Bahmutka kasabalarını da hedef aldığını belirtti.