'Atatürk'ü aday koysan yüzde 30 oy alır'

'Atatürk'ü aday koysan yüzde 30 oy alır'

Sabah Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, 'İhsanoğlu ismi açıklanınca, CHP’nin içinden çok önemli bir isimle görüştüm. Bana ’Atatürkçü bir aday koysan, yüzde 20 oy alır. Atatürk’ün kendisini koysan; ancak yüzde 30 alır. Bunu yapmak zorundayız’ dedi' diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ’sayılı’ günler kala Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, çok konuşulacak açıklamalar yaptı. TGRT Haber’de katıldığı Konuşacak Çok Şey Var programında Kütahyalı, CHP’li bir milletvekili ile yaptığı dost sohbetinde, kendisine söylenen çarpıcı ifadeyi paylaştı. Kütahyalı, Atatürk’ün partisinin, Atatürkçülerin hiçbir hissiyatını dikkate almadığını savunarak, "İhsanoğlu ismi açıklanınca, CHP’nin içinden çok önemli bir isimle görüştüm ve kendisine ’Yahu, bu aday nereden çıktı’ diye sordum. Bana; ’Atatürkçü bir aday koysan, yüzde 20 oy alır. Atatürk’ün kendisini koysan; ancak yüzde 30 alır. Türkiye’de bunu yapmak zorundayız’ dedi. Türkiye gerçeklerinde, bu çok trajik bir hikaye" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN, 11 AĞUSTOS’TA CUMHURBAŞKANI"

“Elit kişiler, entelektüel simalar, frapan kadınlar Ekmeleddin İhsanoğlu’na mı oy verecek” diye soran Kütahyalı, "Tuhaf bir seçim olacak. Ciddi oranda insan sandığa gitmeyecektir. 10 Ağustos Seçimi’nin bir heyecanı yok. Sonucu önceden belli bir yarış... 1 Temmuz’da Mehmet Ali Şahin kamuoyu önüne geçecek ve ’Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır’ diyecek. 11 Ağustos’ta da Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Türkiye, yönetme yetkisinin, yürütme yetkisinin onda olduğu son Başbakan olarak Erdoğan’la çalıştı. Türkiye’nin siyasi tarihi, 11 Ağustos’ta değişecek" dedi.

"ERDOĞAN YÜZDE 54, İHSANOĞLU 38 OY ALIR"

Rasim Ozan Kütahyalı, medyum olmadığını, ancak siyasi zemini çok iyi bildiğini anlatarak, kabaca bir hesap yaptı ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne dair ön görülerini şöyle açıkladı:

"Recep Tayyip Erdoğan ilk turda yüzde 54, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38 ve Selahattin Demirtaş da yüzde 8 oy alır; bu iş biter! Amerikan seçimlerindeki gibi keşke Erdoğan ve İhsanoğlu, ’iki aday’ olarak yarışsa... Adaylar artınca, oylar da bölünüyor. Eğer teke tek seçim olursa; Erdoğan, İhsanoğlu’na 62’ye 38’le fark atar. Barack Obama bile, Amerika’da yüzde 52 ile kazandı. Yüzde 62 de çok net bir rakamdır. O zaman Erdoğan ismi artık tartışılmaz! Ancak kadim geyik, 11 Ağustos sabahı yine devam eder; ‘yüzde 46 biziz, bizim de haklarımız, görüşümüz çok’... En yüksek oyu alan en meşru kişidir ve Başbakan’dır; onun görüşleri geçerlidir, diğer laflar çok komiktir.