Atatürk paylaşımından ötürü görevden alınan Ak Parti’li isim ilk kez konuştu

Atatürk paylaşımından ötürü görevden alınan Ak Parti’li isim ilk kez konuştu

10 Kasım günü Mustafa Kemal'e ilişkin yaptığı, 'Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin' paylaşımı nedeni ile görevden alınarak hakkında soruşturma başlatılan Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, "Yüz kızartıcı bir suç

Mustafa Kemal'in ölüm yıldönümünde 'Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin' paylaşımını yaptığı gerekçesi ile görevinden uzaklaştırılarak hakkında soruşturma başlatılan Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, yeniakit.com.tr'ye konuştu. "Mutluyum ki yüz kızartıcı bir suç nedeni ile görevimden alınmadım." diyen Uzunlar, "Ben olanların dışında hiçbir şey söylemedim. 10 Kasım günü araçlar 09:05'te kornaya basmıyor mu?" diye sordu.

Paylaşımları kendisinin yaptığını belirten Uzunlar sözlerine şöyle devam etti:

"Biz siyasi hayatımızda iki konu ile mücadele ediyoruz. Birisi din sömürücülüğü diğeri de Atatürk sömürücülüğü. Bizim karşısında olduğumuz Atatürk değil, onu sömürerek bir yerlere gelmeye çalışanlar."

'Paylaşımlar AK Parti'ye değil bana ait'

"Kaldı ki ben bu paylaşımları kendi özel platformumdan sosyal medyadan yaptım. Bunu AK Parti ile ilişkilendirmek son derece yanlıştır. Görevden alındığım için sevindiğim bir nokta var. Allah'a şükür yüz kızartıcı bir suçla manşetlerde yer almadım. Tabii ki içimde burukluk da var ama biz kadere inanan insanlarız."