Atalay'dan Koalisyon Görüşmesi Öncesi Önemli Açıklama

Atalay'dan Koalisyon Görüşmesi Öncesi Önemli Açıklama

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay MYK toplantısının ardından, yarın AK Parti ve CHP liderleri arasında gerçekleşecek kritik koalisyon görüşmesi öncesi açıklamalarda bulundu.

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, MYK toplantısının ardından kritik koaliston görüşmesi öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

"YARIN Kİ GÖRÜŞMENİN EN GENİŞ ÇERÇEVEDE OLMASINI İSTİYORUZ"

Atalay'ın açıklamalarından satır başları:

"Tüm seçeneklerin analizi yapıldı, kamuoyu araştırmaları incelendi. Yarın tekrar bir araya gelecekler ve sona doğru giden bir toplantı yapacaklar. Yarın ki görüşmenin en geniş çerçevede olmasını istiyoruz.

AK Parti olarak seçim akşamından itibaren nasıl bir tutum sergilediğimizi herkes biliyor. Biz sorumlu yapıcı bir politika izledik. Bu güne kadar izlediğimiz çizgide de devam ediyoruz. Bütün partilerle görüşeceğiz dedik ve görüşmelerde yapıldı. Bu görüşmelerin ne kadar faydalı olduğunu herkes biliyoruz.

"GENEL BAŞKANIMIZ OLUMLU SONUÇ İÇİN GAYRET GÖSTERECEK"

Türkiye'deki siyasi partiler arası diyaloglar kolay kurulmuyor. Özellikle genel başkan seviyesinde bir araya gelişlerin az olduğunu bir siyaset kültürümüz var. Kurulan diyalog kamuoyuna da rahatlık getirdi.

CHP ile görüşmeler ülkemiz için kazanımdır.Genel Başkanımız yarın olumlu sonuç için gayret gösterecek. Bütün partilere kapımız açık bu politikamızı sürdüreceğiz.

CUMHURBAŞKANI'NA YÖNELİK SUÇLAMAYA ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanımız süreci yürütmeye çalışıyor. "Cumhurbaşkanı koalisyonu engelliyor" suçlamasını yanlış buluyoruz.

"BÜTÜN PARTİLERLE GÖRÜŞECEĞİMİZİ SÖYLEDİK"

Biz bütün partilerle görüşeceğimizi söyledik. Biz buna sadığız. Başbakanımız CHP ile görüşmeden sonra MHP ile de görüşeceğimizi açıklamıştı. Görüşüp görüşmeme her genel başkanın kendi taktiridir. Bahçeli'nin değerlendirmesini yanlış bir ifade olarak görüyorum."