Atalay: Süreçte yanlış yapan darbeyi yer

Atalay: Süreçte yanlış yapan darbeyi yer

AKP Sözcüsü Atalay, çözüm sürecinin devam ettiğini belirterek "Kim çözüm sürecinde yanlış yaparsa, olumsuzluklar getirirse en büyük darbeyi o yer" dedi. Atalay'a göre Kobani eylemlerinde en büyük darbeyi HDP aldı.

dalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Beşir Atalay, çözüm sürecinin kendi mecrasında yürüdüğünü söyledi. Atalay, 6-7 Ekim olaylarının en büyük darbeyi, sokağa çıkma çağrısı yapan HDP'nin yediğini belirterek, "Dünkü tekrar çağrıları vs biraz da öncekini telafi edici strateji olarak değerlendirilebilir. Genel Başkanı ve HDP demokratik bakış açısından, özgürlükçü bakış açısından büyük darbe yediler, telafi edemezler. Şiddeti çağıran şiddet gölgesinde siyaset isteyenler asla mesafe alamazlar, çok zarar gördüler" dedi.

Beşir Atalay, AKP kampının sürdüğü Afyonkarasihar'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Atalay, çözüm sürecinin dinamik bir süreç olduğunu ve hükümetin bu konuda sürekli kararlılık vurgusu yaptığını söyledi. Atalay şöyle konuştu:

"Bu tür süreçler her ülkede yürüdüğü yerlerde düz bir çizgi olarak yürümez. Zaman zaman kırılma noktaları olur. Büyük sabır ve kararlılıkla yürütmek lazım. Sorun varsa sorun çözülecek."

Bölgeden sürece destek daha fazla

Atalay, milletvekilleriyle yaptıkları istişarelerden bölgeden daha fazla güvenlik talebi olduğunu ancak sürece desteğin de arttığını söyledi. Atalay, "Bölgede hem örgüt kendi yandaşlarından, hem parti, eski desteği alamayacak. İnsanlar çözüm sürecini yaşadılar, bunun sürmesini istiyorlar. Kim çözüm sürecinde yanlış yaparsa, olumsuzluklar getirirse en büyük darbeyi o yer. Böyle dalgalanmalarla çözüm sürecine birşey olmaz. Kararlı ve samimi çabamız var" dedi.

 
Kaynak: El-Cezire Türk