Atalay: Sokağa Davet Acizliktir

Atalay: Sokağa Davet Acizliktir

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, muhalefetin vatandaşları sokağa çağırmasını ‘acizlik’ olarak değerlendirdi.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, muhalefetin vatandaşları sokağa çağırmasını ‘acizlik’ olarak değerlendirdi. Atalay, gazetecilerin sorularını cevapladı. “Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın lojmanını boşaltması ve partiniz içinden ona yönelik istifa çağrıları çerçevesinde dolardaki yükselişi değerlendirebilir misiniz?” sorusu üzerine Atalay, bu konularda direkt bir bilgisinin olmadığını, lojmanla ilgili konuyu da basından takip ettiğini söyledi.

Parti içinde bu tür şeylerin konuşulabileceğini, insanların düşüncelerini söyleyebileceğini belirten Beşir Atalay, “Ama kurumlarımız kendi ilkeleri çerçevesinde çalışır. Ben doğrusu Merkez Bankası Başkanımızı, başkan olmadan çok önce, akademik hayattan, hayatın diğer kesimlerinden tanırım. Kendisine çok güvenirim ve çok başarılı da bir Merkez Bankası Başkanlığı yapıyor diye görüyorum. Benim değerlendirmem budur” dedi.

Atalay, ekonominin kurallarına, alınan kararlara ve faiz tartışmalarına burada girmek istemediğini belirtti.

FİDAN’IN ADAYLIĞI İÇİN POLEMİĞE GİRMEM

Atalay, “Hakan Fidan’ın aday adaylığı için istifası tartışıldı. Bu tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, “Tartışmalara girmem. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bu konudaki düşüncelerini değerlendirmem. O polemiğe bizim girmemiz yanlış olur. Daha doğrusu girersek polemik olur” değerlendirmesinde bulundu.
MİT Müsteşarlığından istifa eden Fidan ile uzun süre birlikte çalıştıklarını belirten Atalay, “İlk defa TİKA’ya göreve, 2003 yılında devlet bakanı iken getirilmişti. Daha sonra Çözüm Süreci ve bu görevinde de işbirliği yaptık. Çok değerli, başarılı bir arkadaşımızdır. Ülkemizin iyi yetiştirdiği bir arkadaşımızdır” dedi.

SOKAK VE DİRENİŞ ÇAĞRILARI ACİZLİK

Atalay, “Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı sürekli bir sokağa çağrı yapıyor, ‘Direnme hakkı’ diye. Seçime doğru bir anamuhalefet partisinin, vatandaşları sokağa ve direnmeye çağırması bir acizliktir” değerlendirmesinde bulundu.

Seçime çok kısa bir zaman kaldığını dile getiren Atalay, şöyle devam etti:

“Vatandaş zaten sokağa gidecek, sandığa oyunu kullanacak. Seninle ilgili kararını verecek. Seçimden daha önemli bir demokrasi eylemi var mıdır arkadaşlar? Sandıktan daha etkili bir demokrasi sembolü var mıdır? İşte biz o seçimi yaşayacağız şu günlerde. Bütün vatandaşlarımız çok önemli bir vatandaşlık görevini yapacak. ‘Hayır’. Bunlar o sandığa güvenmiyor, millete de güvenmiyor. Onun için vatandaşları yasa dışı eylemlere çağırıyor. Bu bir acizliktir, bu bir korkaklıktır, seçimden umudunu kesmektir, seçime güvenmemektir, seçimin sonucuyla ilgili şimdiden neredeyse umutsuzluğa kapılmış demektir. Başka hiçbir şey değildir.”

MUHALEFET SORUMLU DAVRANMALI

Demokrasilerde anamuhalefetin, iktidar yarısı olduğunu ve çok fazla sorumluluğu bulunduğunu belirten Atalay, şunları kaydetti:

“Demokrasilerde anamuhalefetin varlığı ve çalışması çok önemlidir. Ama demokratik bir sistem ve demokratik bir yöntemle anamuhalefet, demokrasiye hizmet edecek. Demokratik bir anamuhalefet görevini görecek. Dolayısıyla biz doğrusu şu anda Anamuhalefet partisinin, hele seçime yaklaşırken bu iki konudaki açıklamalarına katılmamız mümkün değil ve doğrusu çok da yadırgadığımızı ifade etmek isterim.”