Atalay: Hesabı Sorulacak

Atalay: Hesabı Sorulacak

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'na ait bir grubun hakim kararıyla 4 ay süreyle telefonlarının dinlendiğini söyleyerek, “Bunların hesabı sorulacak” dedi.

Partisinin ilçe belediye başkan adaylarının seçim koordinasyon ofislerinin açılışlarını gerçekleştirmek üzere Kırıkkale'ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Balışeyh'te yaptığı konuşmada paralel devlet konusuna değindi. AK Parti hükümetine karşı büyük bir koalisyon olduğunu, Türkiye'nin büyük yürüyüşüne engel olmak istendiğini ifade eden Atalay, 30 Mart'ta ilk hesabı halkın soracağını söyledi. Birilerinin eski Türkiye'yi özlediğini söyleyen Atalay, "Hükümetimize karşı büyük bir koalisyon var. İşte bir CHP, MHP, bir yandan siyasetin dışında görünen ama şimdi tam da siyasetin ortasında, göbeğinde olan bir yapı. Yurt dışında bunların hepsinin bir anlamda koalisyonu, ortakları Türkiye'de bu gidişata, Türkiye'nin büyük yürüyüşüne engel olmak istiyorlar. Türkiye hamdolsun sizlerin her seçimde giderek artan desteğinizle bu gün daha da büyüdü. Hem ekonomik olarak sezginleşti, hem ülke olarak imajı daha da yükseldi, hem de demokrasi standartları daha da ilerledi ve halen bunlar için çalışıyoruz. Hamdolsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın bu gün prestiji çok yüksek. Ama birileri eski Türkiye'yi özlüyor. Yine eski baskıcı teberru ülkeyi özlüyor. Milletin söz sahibi olduğu, milletin sandıklarda oyunu vererek getirdiği yönetimleri birileri istemiyor. Yine tepeden inmeci Türkiye'de müdahaleleri özleyenler var. Dolayısıyla bu seçim bir anlamda bunların hepsine bir cevap olacak" dedi.

"O ARKADAŞLARIMIZI DA BU KONUDA AYDINLATMAK, İKNA ETMEK LAZIM"

Atalay, "Bazıları var ki dini hizmet amacıyla çalışıyorlar. Herkes öyle bildiği için büyük destekverdi. Peki, onlara sormak lazım, ‘Türkiye'de bütün bu iyi gelişmeler olurken ne oldu da şimdi bu hükümete karşı telefon dinlemeleriyle, komplolarla darbe girişimindesiniz. Niye çalışıyorsunuz' diye çevrenizdekilere, o arkadaşlarınıza da bunları iyi anlatmak lazım. Bunlar çok önemli konular. Biz tabi kardeşlerimiz arasında birliği, bütünlüğü çok önemli görüyoruz. Yani hepimiz birbirimizle bunları konuşarak o arkadaşlarımızı da bu konuda tabi aydınlatmak, ikna etmek lazım" diye konuştu.

"KIRIKKALE İLİNDE BİLE BİZİM İL BAŞKANIMIZA AİT BİR GRUBU 4 AY SÜREYLE DİNLEMİŞLER"

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'na bağlı bir grubun bile hakim kararıyla 4 ay süreyle dinlendiğinin ortaya çıktığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Atalay, "Değerli kardeşlerim. Şunu da söyleyeyim. Herkesin kafasını karıştıran dinlemeler var, montaj telefon konuşmaları var vesaire. Bunların üzerinde devletin bütün mekanizmaları şu anda çalışıyor. Bunların hepsi tek tek açığa çıkarılacak. Kaç kişiyi dinlemiş, yargı kararıyla hangi hakimler hangi kararlar vermiş, hangi keyfi dinlemeler yapılmış, bütün bunların kayıtları çıkarılıyor ve bütün bunların hesabı sorulacak. İl bazında bile ilk defa burada söylüyorum, yeni çıkan kayıtlarda iki gün önce İçişleri Bakanımız verdi kayıtları. Kırıkkale ilinde bile bizim il başkanımıza ait bir grubu 4 ay süreyle dinlemişler ve bunlar hakim kararıyla dinleme. Bunun içinde kamuda kişiler var, siyasetin içinde kişiler var. Bu böyle bir mekanizma ama bunların hesabı sorulacak. Bunları yapanlara, bu ülkeyi karıştıranlara ilk hesabı inşallah 30 Mart günü siz vereceksiniz" dedi.