Atalay: Gülen'in iadesi hep masada kalacak

Atalay: Gülen'in iadesi hep masada kalacak

4 bin kişiyle yapılan 'Cumhurbaşkanı kim olmalı?' anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. AK Partililerin yüzde 0,4'ünün Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı Köşk'te görmek istemesi sürpriz olarak nitelendirildi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kanal 24'te katıldığı programda paralel yapıyla mücadeleden cumhurbaşkanlığı seçimine, Türkiye'nin sıcak gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Atalay şu mesajları verdi: 
PARALEL YAPI ABD İLE ÖNEMLİ BİR KONU: Paralel yapı konusu, Türkiye- Amerika ilişkilerinde şu anda bir önemli konudur ve masadadır. Bundan sonra bu epey devam edecektir. Zannediyorum gündemde olmaya devam edecektir. 
ŞİZOFRENİK ÇABA: ABD'de, Türkiye ile ilgili maalesef son dönemlerde bizzat kendi insanımızın, bu paralel yapı unsurlarının falan yaydıkları olumsuz şeyler var. Kendi insanımız oralarda 'Türkiye aleyhinde daha fazla ne söylenebilir, Türkiye aleyhinde imajı nasıl oluştururuz' onun çabasında. Oralarda yaptıkları o çalışmalar hiç normal bir şey değil. Çok olağanüstü, anormal ve şizofrenik bir gelişme olarak görüyorum. 
ÇOK SAYIDA DOSYA VAR: Şu anda çok sayıda dosya oluşuyor. Başta da açıkladık, bu konuda hukuk içinde olacağız, cadı avı asla olmayacak ve hukukun içinde o dosyalar olgunlaşacak. O dinlemeler nasıl yapıldı, iftira, kara kampanyalar nasıl üretildi, o dinlemeyle ilgili yargı kararları nasıl verildi, milyonu aşan yargı kararı. Bu tabii şu anda hükümetimizin önünde önemli bir konudur. 
ARTIK DİNİ ZEMİNİ OLAMAZ: Bunların ne dini, ne ahlaki zemini olamaz artık zaten bu bir dini çalışmaydı, falan o motif, Türkiye'de unutulduğu gibi dışarıda da unutuluyor. Yani bu istihbaratla falan şekillenmiş bir polis teşkilatı gibi gizli bir yapı, örgüt gibi her yerde böyle algılanmaya başlamış, şu anda. 
İKİ GÜZEL İNSAN Ben hep 'iki güzel insan' diye nitelerim, bu insanlar, Abdullah Gül Bey ile Tayyip Bey, ikisi, ihlasın ve samimiyetin sembolü insanlar. Dava ahlakı olan, dostluğu olan, nerede hangi fedakarlığı yapması gerektiğini bilen insanlar. Bu birlikteliklerle bu dava güçlendi. 
ERDOĞAN İHTİMALİ DAHA GÜÇLÜ: Başbakanımızın Köşk ihtimali daha güçlü şu anda, bütün bu değerlendirme ve istişarelerden sonra. Ama bizim gönlümüz, tabii Cumhurbaşkanımızın da, Başbakanımızın Köşk ile ilgili kararından sonra Cumhurbaşkanımızın kendi davasından, misyonundan ve bu hareketten kopmaması ve geleceğinde yine önemli söz sahibi olması. Çünkü 2015 seçimini biz çok önemli görüyoruz. Bu ikilinin birlikteliğiyle partimiz daha güçlü olacaktır.
UYUM ÖNEMLİ: Partimizde 2015 seçiminde bir zayıflamanın, zaafın olmaması önemli. Çünkü 2015 seçimi bizim için cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemli. Bir cumhurbaşkanını seçip Köşk'e göndersek de 2015 seçiminde bir zaaf, bir zayıflama olsa cumhurbaşkanımız da orada rahat edemez. Onun için hem partimizin hem cumhurbaşkanlığının hem güçlü hem uyum içinde yürümesi önemli. 
ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM AMA: Süreçle ilgili irade devam ediyor, diyaloglar devam ediyor, görüşmeler devam ediyor. Son gelişmeleri biz de asla onaylamıyoruz. Bizim güvenlik birimlerimiz, yani bütün tamamını kasdediyorum TSK unusurları da dahil hepsi yerindedir, hepsi dikkatlidir. Yani orada toplumumuzu, ülkemizi, vatandaşımızı rahatsız edecek şeylere müsamaha etmeyiz. Bu bilinsin. 
KAYNAK: SABAH