Atalay: AK Parti Kongresi 12 Eylül'de

Atalay: AK Parti Kongresi 12 Eylül'de

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, MKYK sonrası yaptığı açıklamada AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nin 12 Eylül'de toplanacağını söyledi.

 
Atalay: AK Parti Kongresi 12 Eylül'de
AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, MKYK sonrası açıklama yaptı. Atalay, Davutoğlu'nun görevi bu akşam iade edeceğini ve AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nin 12 Eylül'de toplanacağını açıkladı.

İşte Beşir Atalay'ın açıklamalarından satır başları:

"Başbakanımız bu akşam görevi teslim edecektir. Bunu dün de yapabilirdi, bugün öğleden önce de teslim edebilirdi ama MKYK'ya bilgi vermesi gerekiyordu. Bu yetkiyi veren kuruldur Başbakanımıza. Dolayısıyla bu kurulun toplanmasını burada hem bilgliendirme hem görüşünü alma ihtiyacı vardı.

"BÜYÜK KONGREMİZ 12 EYLÜL'DE"

Olağan kongremizi bu sonbaharda yapmamız gerekiyor. Üç yılda birdir olağan kongremiz. Dolayısıyla olağan büyük kongremizi de yapma kararı aldı MKYK bugün. 12 Eylül 2015 Cumartesi günü inşallah büyük kongremizi Ankara'da en büyük salonu olan arena spor salonunda gerçekleştireceğiz."

SORU-CEVAP

Atalay, konuşması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, olası hükümet formüllerine ilişkin sorusuna Atalay, "Burada ihtimaller değerlendirilir. Benim o konuda Cumhurbaşkanımıza yetki geçerken çok şey söylemem doğru değil. Bundan sonrası Cumhurbaşkanımızın takdirleridir" karşılığını verdi.

"SEÇİM GÜVENLİĞİ HER ZAMAN ÖNEMLİDİR"

Seçim güvenliğinin sağlanmasına ilişkin bir soruya ise Atalay, "İkinci konu bilgi sunuldu. O önemli, seçim güvenliği her zaman önemlidir. Bu dönem bunun öne çıktığını hepimiz biliyoruz. İlgili kurullar ve hükümet çalışmaları yürütüyor, onlar artarak devam edecek" cevabını verdi.

SEÇİM HÜKÜMETİNE PARTİLER DESTEK VERECEK Mİ?

Kurulacak seçim hükümetine partilerin destek verip vermeme konusundaki açıklamalarını hatırlatılması üzerine Atalay, "Bunlar hep önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yarın MYK'mız toplanacak. Önümüzdeki günleri beklemek lazım" dedi.

"DEMİRTAŞ'IN REFERANDUM ÖNERİSİ GÜNDEME GELMEDİ"

Bugün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'referandum önerisi' yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Atalay, "Gündeme gelmedi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 3 dönem kuralına takılan isimlerin de MKYK toplantısında ele alınıldığı öğrenildi.