Aslan evinde çıkan paraları açıkladı

Aslan evinde çıkan paraları açıkladı

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın mahkemede verdiği ifadesinde ayakkabı kutularında bulunan 4,5 milyon Dolara ilişkin soruyu da cevapladı.

Halk Bankası'nın 2.5 yıldır yöneticiliğini yaptığını söyleyen Aslan, altında 15 bin çalışanı ve 8 milyon müşterisi olan bir banka oldunu belirterek, "Bu yaptığı çalışmalar ile ülkemize bu altın ticaretinden 3.5 milyar dolar para kazandırmıştır. Buna engel olmak isteyenler bellidir" dedi.

"İŞLERİMİZ TAMAMEN YASAL ÇERÇEVEDE BANKA ORGANİZASYONLARI ÇERÇEVESİNDE YÜRÜMÜŞTÜR"

"Sadece Rıza Sarraf'ın şirketi değil, birçok şirket bu işi yapmaktadır" diyen Aslan, "Bizim herhangi bir müşteriyi kollamak diye bir ayrım yapmak diye bir işimiz yoktur. İşlerimiz tamamen yasal çerçevede banka organizasyonları çerçevesinde yürümüştür.Genel müdür olarak birçok şirket ile görüşmelerim olmuştur. Buna Rıza Sarraf'ın şirketi de dahildir. Hizmet kalitesini arttırmak gayemiz vardır. dediğim gibi herhangi bir örgüt kurma ya da üye olma söz konusu değildir" diye konuştu.

"HAYIRLARA VESİLE OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEYİNCE, AKLIMA MEZUN OLDUĞUM OKUL GELDİ"

Rüşvet suçlamalarını reddeden Aslan, "Bazı teslimatlar olmuş ise de bunları tamamen bağış niyetiyle ve hayırseverlik kastı ile olmuştur. Bizim bankamız İran ile olan işleri tek başına yapan bir bankadır. Rıza Sarraf da hayırsever bir kişiliği olduğunu ve hayırlara vesile olmak istediğini söyleyince o anda aklıma mezun olduğum Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi geldi. İhtiyaçları ona aktarınca masrafları ödemeye hazırım dedi. Doğduğum yer, okuduğum okul olduğunu düşününce bu fikri yerel yöneticilerle ve Çorum milletvekilleri ve de okul yöneticileri ile paylaştım. Ancak teknik nedenlerle projeye başlayamadığımız için söz konusu hayır amaçlı olarak verilen paraları kendi nezdimde tuttum. Hatta Milletvekilimiz C. B'ye yanında bulunan bir misafiri de varken durumu bildirdim. 7 milyon TL'nin hayır amaçlı biriktiğini ve hazır olduğunu söyledim" şeklinde konuştu.

"BANKAYA HERHANGİ BİR KASAYA KOYDUĞUMUZ ZAMAN KİMİN ADINA VE NİÇİN KONULMASI GEREKTİĞİNİ TUTANAKLA BELİRTMEMİZ LAZIM"

Aslan şöyle devam etti: "Bunun yanında Makedonya'da bir üniversite yapma söz konusudur. Uluslararası Balkan Üniversitesi isimli üniversitedir. Bu üniversitenin mütevelli heyeti başkanı olan H. B. isimli İstanbul Milletvekilimiz "Türkiye'de bağış var. Makedonya'ya iletmekte zorluk çekiyoruz' deyip benden yardım istediler. Ayrıca oğlu olan C. B. vasıtasıyla 1 milyon 950 bin Euro'yu fiziki olarak bana getirip teslim ettiler. Bunun ilk 450 bin Eurosu'nu göndermekte zorlandık. Çünkü Makedonya yerel hukuku bağış kabulünde çok zorluk çıkartıyor. Para girişinde zorluk çıkartıyor. Bu süreç içerisinde bu para da bende evde kaldı. Çünkü bankaya herhangi bir kasaya koyduğumuz zaman kimin adına ve niçin konulması gerektiğini tutanakla belirtmemiz lazım. Bu paralarda evde duruyordu. Söz konusu teslimatın ancak 950 bin Euro'sunu zar zor gönderebildik. Dolayısıyla 1 milyon Euro evde bulunduğundan dolayı soruşturmaya konu edildi. El konuldu"

"ZARRAB HAYIR YAPMAK İSTEDİ"

İşadamı Reza Zarrab'ın hayır yapmak istediğini söyleyen Aslan, " 500 bin Euro'yu kendi imkanlarıyla oraya gönderdi. Geri kalanını göndermekte zorlandığı için getirip benden yardım istedi . Bana teslim etti. Bu paraların Makedonya'ya neden gidemediğine ilişkin tüm yazışmalar ve değerlendirmeler bankadaki kayıtlarda mevcuttur Şu anda el konulan paranın 2 milyon Euro'su Balkan Üniversitesi için verilen paradır. Geri kalan para da İmam Hatip lisesi için ayırdığımız paradır. Sadece el konulan folyo vardır. Onun içinde de 20 bin küsür Euro vardır. Bu para benim kendi şahsıma ait olup yurtdışı görevlerimden harcırahlardan biriktirdiğim paradır. Bunların belgesini sunduk" dedi.

"BANKAYI ZARARA UĞRATMADIK"

20 yıllık bankacı, yıllık 400 bin TL geliri, kendisine ve eşine ait 2 adet dairesi olduğunu söyleyen Aslan, Rıza Zarrab'a kredi verdikerini ancak bunun usule uygun krediler olduğunu belirtti. Bankayı zarara uğratmadıklarını belirten Aslan, tutuksuz yargılanmayı talep etti. DHA