Askerlik Süresi ile ilgili flaş açıklama!

Askerlik Süresi ile ilgili flaş açıklama!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık dün katıldığı televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni yapılanmasıyla ilgili konuştu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık dün katıldığı televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni yapılanmasıyla ilgili konuştu. Bakan Işık'ın programda, zorunlu askerliğin kısalacağı yönünde açıklamalarda bulunduğu iddia edilmiş ve büyük yankı uyandırmıştı.

Bugün Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişki yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Bakan Işık'ın askerlik süresinin kısalacağı yönünde herhangi bir açıklamasının olmadığına vurgu yapıldı.

İşte Milli Savunma Bakanlığında yapılan o açıklama:

Bugün bazı basın ve yayın organlarında Sn. MSB Fikri Işık'a dayandırılarak yer alan "askerlik kısalıyor" şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Anılan haberlerde Sn. Bakanımızın katıldığı tv yayınları referans gösterilerek askerliğin kısalacağı bilgisi verilmektedir. Sn MSB Işık, dün yani 29.07.2016 tarihinde katıldığı NTV ve a haber canlı yayınlarında askerliğin kısalacağına dair herhangi bir açıklama yapmamış veya askerliğin kısalacağı manasını taşıyan herhangi bir ifadede bulunmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYNAKHABER7