Askeri Noktaya Saldırı: 11 Ölü

Askeri Noktaya Saldırı: 11 Ölü

Somali'nin Kismayo kentinde askeri eğitim merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 11 kişi öldü

Kismayo emniyet yetkilisi Ahmed Hasan, bir intihar eylemcisinin, kullandığı bomba yüklü aracı patlatması sonucu çoğu asker 11 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti. Yaralıların olay yerine ulaşan ambulans ve diğer araçlarla çevre hastanelere nakledildiğini aktaran Hasan, yaralılardan birçoğun durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini belirtti. Hasan, patlamanın ardından askeri eğitim merkezinde büyük çapta hasar oluştuğunu da kaydetti.
Görgü tanıkları da çok güçlü olduğunu belirttikleri patlamanın sesinin çevre mahallelerden de işitildiğini ve hedef alınan askeri merkezden hala dumanların yükseldiğini anlattı.
Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, patlamanın meydana geldiği sırada söz konusu askeri eğitim merkezinde Cubaland güçlerinin yanı sıra Kenyalı eğitmenlerin de bulunduğunu belirtti.
Saldırının sorumluluğunu Eş-Şebab örgütü üstlendi. Örgüte ait internet sitesinde yer alan açıklamada, "saldırının hedefine ulaştığı ve askeri birliklerin büyük kayıp verdiği" ileri sürüldü.