Askeri cezaevinde işkence iddiası

İçişleri Bakanlığı'na bağlı karakollarda ve Adalet Bakanlığı'na bağlı cezaevlerinde işkence, vakayı adiye olmaktan çıktı. 'Sistematik işkence düzeni' yıkıldı. Hükümetin "İşkenceye Sıfır Tolerans" kampanyasına rağmen hâlâ işkenceci polislere / infaz koruma memurlarına rastlanabiliyorsa da, bunların yaptıkları artık yanlarına kâr kalmıyor.

Peki, askeri cezaevlerinde durum nasıl? "İşkenceye Sıfır Tolerans" kampanyasına bu cezaevleri de dahil mi? Dahil değil ise, niçin dahil değil? Dahil ise, sivil otorite bunları denetliyor mu? Denetlemeli! Mesela, Maltepe Askeri Cezaevi'nden başlayarak"


* * *
Vicdani nedenlerle askerlik yapmayı reddeden Enver Aydemir, 24.12.2009 tarihinde "Barış İçin Vicdani Retçiler Kurultayı"na panelist olarak katılmak üzere Boğaziçi Üniversitesi'ne giderken tutuklandı ve Maltepe Askeri Cezaevi'ne götürüldü...

Cezaevinde kendisiyle görüşen avukatı, MAZLUMDER ve İHD yetkililerine, Aydemir'in işkence gördüğünü (vücudunda darp izlerinin bulunduğunu), bir gün boyunca elbisesiz olarak soğuk bir odada bekletildiğini ve bunun üzerine açlık grevine başladığını bildirdi ((Yakınlarından aldığımız bilgiye göre, Aydemir, bizzat cezaevi müdürü albay tarafından falakaya yatırıldığını söylüyor)"

Aydemir'in babası ve eşi, 27 Aralık Pazar günü cezaevini telefonla arayarak Aydemir'le görüşmek istediklerini belirttiler ve "Yarın sabah görüşebilirsiniz" cevabını aldılar, fakat Pazartesi sabahı cezaevine geldiklerinde Aydemir'in GATA Askeri Hastanesi'ne kaldırıldığını öğrendiler"

Aydemir şimdi yine Maltepe Askeri Cezaevi'nde"

Açlık grevine devam ediyor"

Hayatından endişe eden ailesi, MAZLUMDER ve İHD avukatlarının desteğiyle Kartal Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, Enver Aydemir'i işkenceye maruz bırakan sorumluların cezalandırılmasını talep etti..

Adalet yerini bulur inşaallah.


* * *
Hukukun üstünlüğü prensibi 'sivil alan / askeri alan' ayrımını kaldırmaz. Onun için cumhuriyet savcıları ve ağır ceza hakimleri bugün 'Özel Harp Dairesi'nin 'kozmik odasına' bile giriyorlar. Maltepe Askeri Cezaevi'ne hayli hayli girerler. Girmeliler!

Bu yazı toplam 3782 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar