Asıltürk: AKP Batıya Hizmet Ediyor

Asıltürk: AKP Batıya Hizmet Ediyor

Saadet Partisi Genel Merkezinin organize ettiği il ve ilçe eğitimleri için Gaziantepe giden Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Gaziantep il ve ilçe teşkilatına seslendi.

Saadet Partisi’nin il eğitimleri kapsamında düzenlediği eğitim programı icra edildi. Açılış konuşmasını Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar yaparken Programa GİK üyeleri Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya ve Mehmet Kasapbaşı da katıldı. Asiltürk, “AKP’liler, Başbakan ve Cumhurbaşkanı yıllardır bize abi diyerek hürmette bulunan insanlar. Bunlara düşman diyemeyiz, ama yaptıklarını da doğru kabul edemeyiz. Kıtlık olsa, pahalılık olsa çok fazla bir şey değil, ama bu onunla kıyas edilemeyecek kadar korkunç bir hadise. Bu milletin evlatlarını batıya hizmetçi yapıyorlar” diye konuştu.

 

Batının Menfaatine Hizmet Ediyorlar

Asiltürk, AKP’nin batılı ülkelerin menfaatine hizmet ettiğini söyleyerek, ”Daha önce beraber siyaset yaptık. Kardeşlerim, biz tarihe değer vermiş bir neslin çocuklarıyız. Bizimle uğraşıyorlar, ama bizi dize getiremeyeceklerini de biliyorlar. AKP hükümeti, ortaya koyduğu politikalarla bu ülkenin evlatlarını Batı’ya hizmet ettirmeye çalışıyor. Şimdi iktidarda olan arkadaşlar, bir zamanlar bizimle siyaset yapmış olabilirler. Ancak biz şuna bakarız; arkadaş bugün elindeki reçete nedir? Neye hizmet ediyor. Pancar yasası, tütün yasası dâhil Kemal Derviş ekonomisi hâlâ devam ediyor. Aklınıza gelebilecek her şey satılıyor. Niye? Hükümet bu soruları cevaplamalıdır” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de Seçmen Kararsız

Türkiye’de kararsız seçmen oranının yüzde 35 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Asiltürk, “Önümüzdeki seçimlere nasıl bir havada giriyoruz? Yapılan araştırmaların ortak ifadelerine göre yüzde 35 oranında henüz hangi partiye oy vereceğini kararlaştırmamış, kararsız seçmen var. Bu da seçmenin üçte birden fazlasını oluşturuyor. Bu seçmenler iktidarın ve muhalefetin ve mecliste olan partilerin seçmenleridir. Çünkü iktidarın icraatları ortadadır. AKP’nin, CHP’nin ve MHP’nin seçmeninin içinde de kararsızlar var. Meclis’te olduğu için millet Meclis’teki partilere bakıyordu ancak onlara da güvenini kaybetti” diye konuştu.

 

Çalışırsak Baraj Önemsiz Hale Gelir

Asiltürk, son olarak kararsız seçmenin oranının yüksek olduğunu ve Saadet Partisi’nin politikalar ile bunu değerlendirmesi gerektiğine değinerek, “Saadet Partisi için yapılan değerlendirmelere göre, bu kararsız ve herhangi bir partiye oy vermekten uzaklaşmış, seçmen eğer onlara çok makul, kabul edilebilir ve aklı başında ifadeler ile yaklaşırsa bir kısmını kendi tarafına çekebilir. Bu da yüzde 10 barajını önemsiz hale getirir. Biz inandığımız şeyi yapmak zorundayız ve bunu da yapacağız. Bütün çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz” ifadelerini kullandı.