Ashton'dan Filistin açıklaması

Ashton'dan Filistin açıklaması

Catherine Ashton, Filistin'de uzlaşı hükümetinin kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Filistin'de uzlaşı hükümetinin kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Ashton, yaptığı yazılı açıklamada, "Bağımsız kişilerden oluşan bu hükümetin kurulmasını ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, hükümetin 1967 sınırlarına dayanan iki devletli çözüme, İsrail'in meşru var olma hakkının tanınmasına, şiddetebaşvurmamaya ve önceki anlaşmalara bağlı olduğuna yönelik açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesine yer verdi.

Ulusal mutabakat hükümeti kurulmasının Filistin'deki uzlaşma açısından önemli bir adım olduğunu belirten Ashton, "AB'nin yeni Filistin hükümetine yönelik angajmanı bu politikalara ve taahhütlere bağlılığı temeline dayanacak" ifadelerini kullandı.

Filistin'deki uzlaşının önünde çok sayıda zorluk olduğunu kaydeden Ashton, "aynı zamanda barış süreci, demokratik yenilenme ve hem Gazze'deki hem de Batı Şeria'daki Filistin halkı için yeni olanaklar yarattığını" vurguladı.

23 Nisan'da Hamas ve Fetih arasında varılan milli mutabakat çerçevesinde kurulan Başbakan Rami el-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin bakanları dün yemin etmişti.

 

haber 7