Asgari Ücret Ocak'ta 1300 TL

Asgari Ücret Ocak'ta 1300 TL

1 Kasım seçimlerinin AK Parti’nin zaferiyle sonuçlanması toplumun her kesimini kucaklayan gelir artışını beraberinde getirecek. Asgari ücret ocak ayında 1.300 TL olacak. GSS prim borçları silinecek. Emeklilere ise yılda 1.200 TL ek zam yapılacak.

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan vaatler kapsamında emekliye de aylık 100 lira zam verilecek. Böylece emekli aylıklarına yıllık toplam bin 200 Türk Lirası zam yapılmış olacak. AK Parti’nin seçim vaatlerinin hayata geçirilmesi için hükümetin kurulmasının ardından Meclis’in kısa sürede torba kanun ile yasal düzenleme yapması planlanıyor. Şubat ayında 30 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilirken,ilk işe giren gencin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanması da öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

ÇİFTÇİNİN CEBİNDE 2 MİLYAR TL KALACAK

Seçim sonuçlarını değerlendiren Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, “AK Parti seçim beyannamesindeki gübre ve yemde KDV’nın sıfırlanmasına ilişkin vaadinin hızla hayata geçirileceğine inanıyoruz. KDV’nin kaldırılmasıyla yemde 1 milyar TL, gübrede 1 milyar TL olmak üzere toplamda 2 milyar TL çiftçinin cebinde kalacak. 1 milyon 54 bin çiftçi ortağımızdan gelen olumlu yansımalara baktığımızda, bu adımın tarım kesimine doping etkisi yapacağını gösteriyor” dedi.

30 BİN TL HİBE KREDİ

Hükümet kurulduktan hemen sonra kısa sürede hayata geçirilecek düzenlemeler arasında gençlere yönelik destekler ön plana çıkıyor. Bu kapsamda iş kurmak isteyen gence ve çiftçilere 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. 100 bin liraya kadar ise faizsiz kredi sağlanması planlanıyor. Yılbaşından itibaren üniversite öğrencilerine verilen 330 liralık burs 400 TL’ye çıkarılıyor.

EMEKLİYE 250 TL TAKSİTLE EV

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yapacağı evleri, emekliler 250 liralık taksit ödeyerek alabilecek. TOKİ evsizler için de her yıl 60 bin civarında yeni konut üretimi gerçekleştirecek. Yüzde 15’ten yüzde 10’a indirilen Bağ-Kur sigortalısı esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisi de kaldırılıyor.

ANAHTAR TESLİMİ FABRİKA

Çalışan emeklinin sosyal güvenlik destek primi kesintisi tamamiyle kaldırılıyor. Emek yoğun sektörlerde, sembolik kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika binası yapılacak. Sigorta desteği için 10 işçi çalıştırma koşulu da kaldırılıyor. Yem ve gübrede KDV kaldırılıyor.

ASKER VE MUHTARLARA MÜJDE

Polislerin emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artırılacak, böylece maaşlarda 240 lira ile 580 lira arasında net artış sağlanmış olacak. Er ve erbaşların harçlıkları 100 liraya çıkacak. 65 yaş maaşı alan yaşlılar kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşlarında hiçbir kesinti olmayacak. Ayrıcamuhtarların 950 lira olan maaşları bin 300 liraya çıkarılarak.

GSS BORÇLARINI DEVLET KARŞILAYACAK

Yeni iş kuran gençlere üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak. Lise veya üniversite mezunu gençlerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) giderleri 2 yıl süreyle gelir testi yapmaksızın devlet tarafından karşılanacak. Böylece lise ve üniversiteli gençlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmiş olacak.

GENÇLERE ÇEYİZ VE EV DESTEĞİ

Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla çeyiz hesabı geliştirilecek. Evde çocuk bakım hizmetleri yoluyla kayıtlı kadın istihdamı desteklenecek. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesini sağlanacak. Ev alacaklara yüzde 25 peşinat biriktirdikleri takdirde yüzde 15 de devlet verecek.

ANNELERE DOĞUM HEDİYESİ

Tek başına iktidara gelen AK Parti’nin seçim beyannamesinde ev almak isteyenlere devlet desteği sağlanmasının yanı sıra annelere yönelik doğum hediyesi de bulunuyor. Bu kapsamda ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için ise 600 liralık doğum hediyesi verilecek. Taşeron işçilere ise kadro yolu açılıyor.