Asgari Ücret Düşecek

Asgari Ücret Düşecek

Vergi dilimi indirimleri sebebiyle düşeceği iddia edilen asgari ücret konusuna Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek netlik kazandırdı.

sgari ücret düşecek mi sorusu asgari ücretlilerin gündeminde. 2016 başında 1300 TL olan asgari ücret Ekim ayında vergi dilimi indirimleri nedeniyle düşecek.
 Önceki akşam NTV canlı yayınına katılan Mehmet Şimşek, söylentilerde asgari ücrete ilişkin özel bir muamele yapılacağı iddialarına "Asgari ücret vergisi için bir çalışma yapmıyoruz" dedi. 
 ASGARİ ÜCRET EKİM AYINDA DÜŞECEK!
 Vergi nedeniyle 1300 lira olan asgari ücret Ekim 2016'da 1230 liraya düşecek. Asgari ücret ile çalışan işçilerin eline Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 1300 lira değil, 1230 lira 24 kuruş geçeçek.  Asgari ücretliden kesilecek 70 liralık ilave vergi sayesinde devlet 1 milyar 151 milyon lira kazanç sağlayacak.
 AK Parti, 1 Kasım seçimleri öncesinde 2016 yılı başından itibaren asgari ücretliye 1300 lira maaş verileceği vaadiyle seçimlerde büyük ilgi toplamıştı.
 KIDEM TAZMİNATIYLA İLGİLİ DÜZENLEME VAR MI?
 Şimşek yeni kıdem tazminatı ve BES düzenlemesine ilişkin de konuştu. Şimşek, "Kıdem tazminatını işçilerin hesabına yatıracak şekilde çalıştıklarını zamanı gelince paylaşacağız" dedi.