ASELSAN Mühendisinin Ölümüyle İlgili Şok Fotoğraflar!

ASELSAN Mühendisinin Ölümüyle İlgili Şok Fotoğraflar!

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri hep tartışıla gelmiş, suikast iddiaları gündemi uzun süre meşgul etmişti.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri hep tartışıla gelmiş, suikast iddiaları gündemi uzun süre meşgul etmişti.

ÖLÜMÜ TARTIŞMA YARATMIŞTI

Milli tank projesinin sahibi olan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in 2006'da gerçekleşen ölümünde de benzer tartışmalar yaşanmıştı. Başbilen'in ölümü ailesinin açıklamaları ve basında çıkan yüzlerce "suikast" haberine rağmen aydınlatılamayarak resmi kayıtlara "intihar" olarak geçmişti.

MİLLİ TANK PROJESİNDE ÇALIŞIYORDU

Milli Tank'ın yanı sıra, suikast silahı Kanas, gece görüş dürbünleri ve F-16 projelerinde çalışan ASELSAN mühendisi Başbilen, 5 Ağustos 2006'da aracında boğazı ve bilekleri kesilmiş halde bulunmuştu.

PROJEYİ SUNACAĞI GÜN ÖLDÜ

Hüseyin Başbilen'in ölümü, Milli Tank projesini tanıtacağı güne denk geldi. Bu tesadüf de ölümü üzerindeki cinayet şüphesini kuvvetlendirdi.

 

BOĞAZI DA BİLEĞİ DE KESİK

Vahdet gazetesinin ortaya çıkardığı görüntüler, olayın "intihar" olma ihtimalini iyice zayıflatıyor. Fotoğraflarda, ASELSAN mühendisi Başbilen aracında boğazı ve bilekleri kesilmiş halde görülüyor. Resmi kayıtlara "intihar" olarak geçen olayla ilgili bu şok fotoğraflar, "Bir kişi hem boğazını hem bileklerini nasıl kesebilir" sorusunu akla getiriyor.

BABASI: İNANÇLI BİR İNSANDI

Sır dolu ölümü aydınlatılamayan ASELSAN mühendisi Başbilen'in babası Vehbi Başbilen, daha önce basında çıkan açıklamalarında, dosyaya bakan ilk savcının ilginç bir tavır takınarak, kendisini makamından kovduğunu söylemişti. Oğlunun intihar edecek bir durumunun olmadığını kaydeden Vehbi Başbilen, "İnançlı, yardım sever, Allah korkusu olan, hiçbir kötü alışkanlığı olmayan bir insandı. Hayat doluydu. Yaşamı seven birisiydi. İntiharın büyük bir vebal olduğunun farkındaydı" demişti.