Artvin'de Miting ve "Yürüyüş" Yasaklandı

Artvin'de Miting ve "Yürüyüş" Yasaklandı

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11/m maddesi, 2911 sayılı kanunun 17. maddesi, 5442 sayılı kanunun 11. maddesi hükmü uyarınca İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 14 Eylül 2

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11/m maddesi, 2911 sayılı kanunun 17. maddesi, 5442 sayılı kanunun 11. maddesi hükmü uyarınca İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 14 Eylül 2016 tarihli ve 6291 sayılı yazısı gereği karar alındığı belirtildi.
 Açıklamada, şöyle denildi: "Karar doğrultusunda, mevcut huzur ortamının devamı, kamu düzeninin bozulmaması ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla her türlü yürüyüş, basın açıklaması, toplantı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart, bildiri ve benzeri türündeki tüm etkinlikler, bu etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesi ile 19 Eylül-19 Ekim 2016 tarihleri arasında yasaklanmıştır.
 Artvin'de Neler Yaşanıyor?
 Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii’nde madencilik faaliyetlerine karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “ÇED olumlu” raporunun verilmesi üzerine bölgenin doğal güzelliklerinin bozulmasına ve yaşam alanlarının tahrip edilmesine yol açacak faaliyetlere karşı çıkan yöre halkı, Şubat ayından bu yana protesto gösterileri düzenliyor.
 Bakanlığın aldığı kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 751 kişi ve 61 avukat tarafından açılan davada karar duruşması ise 19 Eylül’de Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek.
 Duruşma öncesi Rize ve Artvin’de polis geniş güvenlik önlemi alırken davaya müdahil olanların dışında izleyici alınmayacağı, gelen grupların durdurulacağı belirtildi.
 Öte yandan ABD’nin Türkiye büyükelçisi John Bass’ın bayram tatili süresince Artvin’e resmi programının dışında bir ziyaret gerçekleştirdiği ve bölge halkını “provoke etmek” amacıyla bir dizi görüşme gerçekleştirdiği iddia ediliyordu. Bu iddialar üzerine John Bass, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda Artvin’den bir fotoğrafını paylaşarak “tatildeyim” mesajı yayınladı.