Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Artık Yenikapı tarihin yazıldığı yerdir!

Hizmete açıldığı günden bu yana hep tarihi görevler ifa etmektedir İstanbul Yenikapı Meydanı.

Çünkü tarihe geçebilecek etkinlikler için İstanbul'un bütün meydanları küçük kalmıştı. Sadece nüfusu arttığı için değil, bir de tarihe geçecek etkinlikler son yıllarda yapılmaya başlandığı için. Veya şöyle de söyleyebiliriz; insanımız son yıllarda ayağa kalkmış, son yıllarda tarih yazmaya başlamıştır. Özellikle 15 Temmuz direnişinin bir aylık finali Yenikapı ile özdeşleşmiştir.

Yenikapı'dan bir önceki meydan Kazlıçeşme idi. Gerek Kazlıçeşme olsun gerek Yenikapı olsun buraları ancak tarih yazabilecek kitleler doldurabiliyordu.

Hiç unutmuyorum, Kazlıçeme'de ilk defa Kutlu Doğum etkinliği yapmaya karar verip bunun müsaadesi alındığında medyanın oldukça dikkatini çekmiş, iktidar partisinden başka kimsenin cesaret edemeyeceği bu meydan Peygamber Sevdasıyla dolmuştu.

Sonra Yenikapı Meydanı. Öncekinden çok daha büyük olan bu meydan elhamdülillah Peygamber Aleyhisselam'ın sevenleri tarafından doldurulmuştu.

Ve yarın. İnşaallah bir defa daha tarih yazılacak. Pazar günkü etkinlik kemiyet bakımından olduğu kadar keyfiyet açısından da oldukça önem taşımaktadır.

Türkiye'nin kaderinde bir dönüm noktasını gerçekleştiren 15 Temmuz direniş ruhuyla Peygamber Sevdasının aynı ruh ve aynı kitle olduğu ilan edilecektir.

Nisan ayı boyunca başta Diyarbakır, Batman, Van ve bölge genelindeki milyonlara varan haykırışın sadece oradan ibaret olmadığı Yenikapı'dan bütün dünyaya gösterilecektir.

Bu açıdan bakıldığında Yenikapı Kutlu Doğum etkinliği bu ülkenin sosyal ve siyasi hayatının yarınları için belirleyici olacaktır.

Önemli mesajlar verilecektir Yenikapı'da. Peygamber Aleyhisselamı hayatın bizzat içine, hayatın orta yerine getirmek isteyenlerin, Onu yeniden camilere, evlere hapsetmek, yaşanan hayattan uzak tutmak isteyenlere bir cevabı olacaktır.

İslam adına yapılması gereken faaliyetlerin merkezinde Peygamber Aleyhisselam'ın olmazsa olmaz olduğu bütün cemaatlere bir daha hatırlatılmış olacak. Onun Sünnetine ve siyretine soğuk ve mesafeli olan çalışmalarla hiç bir mesafe alınamayacağı görmek isteyenlere bir daha gösterilecektir.

Bütün dünya müstekbirlerinin İslamcı olmakla itham ettiği bir iktidar döneminde İslamcıları köşeye sıkıştırmaya, bulundukları yerlerden uzaklaştırmaya yeltenenlerin yüzünde bir tokat olarak şaklayacaktır Yenikapı.

İmkânı olan herkesi yarın İstanbul'a, Yenikapı meydanına bekliyoruz. Muhammedi coşkuya mutlaka şahitlik etmesini istiyoruz. Her şey bir yana nice güzel sima ile karşılaşacaksınız. Bundan mahrum olmak gerçekten büyük bir kayıptır.

Kısaca demek istiyoruz ki Yenikapı'da tarih yazılıyor, siz neredesiniz?

doğruhaber

Bu yazı toplam 1340 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar