Arınç'tan Özerklik Açıklaması

Arınç'tan Özerklik Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kürtlere özerklik verilecek mi?" sorusuna "Onlar da istemiyorlar, yola çıkarken bazı konuların kesinlikle kabul edilmeyeceği söylendi." dedi.

Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Arınç "Kürtlere özerklik verilecek mi?" sorusuna "Onlar da istemiyorlar, istemezler. Yola çıkarken bazı konuların kesinlikle kabul edilmeyeceği söylendi" dedi.

KUVEYT'E GİDİYORSUNUZ? AJANDANIZDA NE VAR?

"Adalet, İslam İşleri ve Evkaf Bakanı'nın daveti üzerine inşallah Salı günü orayı ziyaret edeceğim. Başta Emir olmak üzere bütün önde gelen üst düzey yöneticilerle görüşmelerim olacak. Ayrıca sosyal bazı ziyaretlerim olacak.

Kuveyt ile ticari ilişkilerimiz iyi, yatırımlarımız bakımından da, müteahhitlik hizmetleri bakımından da çok iyi. Siyasi anlamda Kuveyt'in liderlik gücü yüksektir. Körfez İşbirliği Konseyi dahili ülkelerle de, Bae, Suudi Arabistan, Bahreyn ve diğer ülkeler sayılabilir, bunlar içerisinde de önemli bir role sahiptir. Son zamanlarda Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki bir takım yaşanan sıkıntılı sürecin aşılmasında Kuveyt'in çok önemli bir rolü oldu.

Biz aramızdaki ekonomik, siyasi, ticari ilişkileri daha da güçlendirmek amacını taşıyoruz. Benden birkaç gün sonra da Dışişleri Bakanımız ziyaret edecek. Daha sonra belki daha üst ziyaretleri de gerçekleştirmiş olacağız."