Arınç'tan MHP'li Halaçoğlu'na Sert Tepki

Arınç'tan MHP'li Halaçoğlu'na Sert Tepki

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Bahçeli herhalde gereğini yapar, Halaçoğlu kendi bilinç altında yatanı açıklamıştır" dedi.


RADİKAL- MHP 'li Yusuf Halaçoğlu'nun, Deniz Baykal ve CHP 'ye yönelik " AKP bize 'dinsiz partinin adayını seçtirdiniz' derdi"  sözlerine CHP'li vekillerin ardından bir tepki de  Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, "Bahçeli herhalde gereğini yapar, Halaçoğlu kendi bilinç altında yatanı açıklamıştır. Allah aklınıza zarar vermesin, böyle bir cümleyi Halaçoğlu nasıl ağzından kaçırabilir? Ama şunu bilsin ki “ AK Parti 'nin tabiriyle” hiç bir AK Partili, 9,5 milyon üyesiyle, ne diyeyim size... Ne CHP için ne CHP'nin adayı için böyle saçma sapan cümle geçmez. Nereden akıllarına geliyor bilemem. Hiçbir AK Partilinin aklından böyle bir cümle geçmez" diye konuştu. 
ÖZÜR BEKLİYORUZ
MHP'li Halaçoğlu'nun sözlerine CHP'li vekiller de sert tepki gösterdi. CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun "AKP'nin tabiriyle 'Siz Baykal'ı seçtiniz, muhalif adı altında dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye yine bize yükleneceklerdi" ifadesini eleştirerek, Halaçoğlu'ndan özür dilemesini beklediklerini söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Usluer, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, "Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyuna şunlar yansıtılacaktı: AKP'nin tabiriyle 'Siz Baykal'ı seçtiniz, muhalif adı altında dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye yine bize yükleneceklerdi" ifadesini değerlendirdi. Halaçoğlu'nun sözlerini "talihsiz bir açıklama" olarak değerlendiren Usluer, "Sayın Halaçoğlu'ndan özür dilemesini bekliyoruz. Bu, toplumu bölücü, kamplaştırıcı, ötekileştirici ve altında başka hamasi düşüncelerin olduğu bir söylemdir. Son derece yakışıksız. MHP'nin üst kurullarının gereğini yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.
"TÖVBE ET"
CHP İstanbul Milletvekili eski müftü İhsan Özkes, MHP’li Yusuf Halaçoğlu’na “Oruçluyken bu sözleri söylemişse sevap beklemesin” dedi. Özkes Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sevap beklemesin çünkü bitmiştir. Halaçoğlu’na mübarek ayda tövbe etmesini ve CHP’lilerden de helallik almasını tavsiye ediyorum. Aksi halde bu Ramazanı günahkar olarak geçirmiş olacak. Din kardeşi olarak bunu tavsiye ediyorum. Böyle bir sözü söyleyeceğini hiç tahmin etmezdim. Nasıl bir profesördür. Hayretler içinde kaldım. İnanç açısından çok vahim bir kelime. Kuran’ı Kerim’de Nisa Suresi’nin 94’üncü ayeti var. Allah burada buyurur ki ‘Size selam verene dünyanın geçici menfaatine göz dikerek inançsız, dinsiz demeyin’ diyor. İmam Gazali ‘Hemen kafir saymak yolunu tutmak cahillerin şiarıdır’ diyor. İmanın asıl yeri kalptir. Kalpte olan imanın varlığını, yokluğunu, çokluğunu, azlığını yalnızca Allah bilir. İmanı tartmak kimsenin haddine değildir”