Arınç'tan Kritik Açıklama

Arınç'tan Kritik Açıklama

Başbakan Yardımcısı Arınç, Fethullah Gülen için yakalama kararı olduğunu, Türkiye'de olmadığı tespit edildikten sonra 'kırmızı bülten' çıkacağını açıkladı.

 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cemaat lideri Fethullah Gülen ile ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu, son günlerde Gülen'le ilgili 'yakalama kararı ve kırmızı bülten çıkarılması' konularına açıklık getirdi.

Arınç, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, Gülen için yakalama kararı çıkarıldığını, Türkiye'de olmadığı tespit edildikten sonra 'kırmızı bülten' çıkarılacağını, sorgusu yapılmadığı için Gülen hakkında henüz dava açılmadığını belirtti. 

bulent-arinc.20141222123053.jpg

İşte o açıklama:

FETHULLAH GÜLEN'İ YAKALAMA KARARI NE ANLAMA GELİYOR?

Fethullah Gülen, Amerika’da, 98’den beri, hemen hemen 20 yıla yaklaşık zamandır ikamet eden şahsın, bu yapı ile yakın ilişkisi olduğu iddia edildi. Ve ilk defa savcı sulh ceza hâkiminden yakalama kararı çıkarttı. Bu yakalama kararı şu anlama geliyor:Türkiye içinde olmadığı biliniyor. Ama buna rağmen usûlen bir arama yapılacak. Ondan sonra Türkiye’de olmadığı zapta bağlanacak, hangi ülkede olursa olsun yakalanması amacıyla, INTERPOL aracılığıyla bir kırmızı bülten çıkarılacak.

"INTERPOL YAKALARSA TÜRKİYE'YE İADE EDECEK"

Burada da niçin arandığı, yakalandığında Türkiye’ye iade edilmesinin şartlarının var olması lâzım. Bu şartları INTERPOL’ün bağlı olduğu kurum ciddi bulursa, her ülkede bu bülten ile bir arama yapacak. Yakalarsa, işi ciddi buluyorsa Türkiye’ye iade edecek.

"SORGUSU YAPILMAYAN BİR KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Bir mahkeme kararı sadece yakalama yönünden var. Yoksa hakkında dava açılmadığı için, çünkü sorgusu yapılmayan bir kişi hakkında da dava açmak mümkün değil Türkiye’de, o zaman farklı bir yöntem kullanabilirdi. Adli yardımlaşmadan istifade edebilirdi. Şimdi sadece yakalanabilmesi ve Türkiye’ye iade edilebilmesi noktasında kırmızı bülten uygulamasına gidilecek ama sonucunu bugünden söylemek mümkün değil.
internethaber