Arınç'tan İranlı personel açıklaması

Arınç'tan İranlı personel açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'de istihdam edilen yabancı personel hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'de 2003-2013 yılları arasında yabancı uyruklu sözleşmeli personel olarak 104 kişinin istihdam edildiğini bildirdi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde, 2003-2013 yılları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip yabancı uyruklu 2 personelin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmayan yabancı uyruklu 5 personelin görev yaptığını belirtti.
Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında yabancı uyruklu personel istihdamı yapıldığını kaydeden Arınç, bu kapsamda İran uyruklu 1 personelin bulunduğunu bildirdi. Arınç, söz konusu personelin maaşının, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'nca saptanan sözleşme ücretlerine göre belirlendiğini, herhangi bir şekilde yüksek maaş ödemesi yapılmadığını ifade etti.
Arınç, TRT Genel Müdürlüğü'nde ise 2003-2013 yılları arasında, Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca, yabancı uyruklu sözleşmeli personel olarak 104 kişinin istihdam edildiğini, söz konusu personelden 33'nün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiğini kaydetti.
Arınç, TRT'de yabancı uyruklu sözleşmeli personel olarak çalışanlar arasında İran uyruklu bulunmadığını belirtti.