Arınç'tan Gülen'e Cebrail göndermesi!

Arınç'tan Gülen'e Cebrail göndermesi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eskişehir'de bir partilinin "Cebrail parti mi kurdu?" sorusuna "Onu deniz aşırı yerlere soracaksın" diye cevap verdi.

aşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de 100'ün üzerinde parti olduğunu söyleyerek AK Parti'nin tüm bu partilerden farkı olduğunu, küçük düşünmediklerini söyledi. İdris Bal'ın kurduğu Demokratik Gelişim Parti'sini örnek gösteren Arınç, bu tür partilerin marjinal olduğunu söylerken bir partilinin "Cebrail parti mi kurdu?" sorusuna ise  "Allah korusun nereden bileyim Cebrail'in parti kurup kurmadığını yahu. Onu deniz aşırı yerlere soracaksın üstadım." diye cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eskişehir'de partisinin Odunpazarı ilçe kongresine katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 2002 yılından buyana yapılan seçimlerin tamamında oylarını artırdığını söyledi. Halkın AK Parti'yi sevdiğini, cesaretine güvendiğini ve inandığını anlatan Arınç, "Kırkpınar başpehlivanı gibi artık altın kemerin de sahibiyiz" diye konuştu.

Bunlar parti değil, marjinal şeyler
 
Türkiye'de 100'den fazla siyasi partinin olduğunu belirten Bülent Arınç, AK Parti'nin küçük bir parti olmadığını söyledi. Arınç, şöyle konuştu:

"Sadece şu barajı aşayım da bir parlamentoya gireyim canımı kurtarayım hayalinde değiliz. Türkiye'de öyle partiler vardır ki aslında martidir, parti bile denmez. Şuanda 100'den fazla parti kurulmuş. Bir tanesi de geçtiğimiz günlerde kuruldu, adam basın toplantısı yapıyor, salon tamamen boş bir tane garip boynunu bükmüş, ona yönelik konuşma yapıyor. Bunlar parti değil, bunlar marjinal şeyler. Bunların Türkiye'de çoğunda tabelası bile yoktur. 30 tane adam bulursunuz şöyle ya da böyle ben de parti kurdum dersiniz."

Cebreail parti mi kurdu?
 
Salonda oturan bir partinin yüksek sesle "Cebrail de parti kurdu mu?" demesi üzerine Arınç, "Allah korusun nereden bileyim Cebrail'in parti kurup kurmadığını yahu. Onu deniz aşırı yerlere soracaksın üstadım.

Biz iktidar partiyiz. Bize düşen iddiamızın olmasıdır. Bizim iddiamız büyük. Biz her seçimi kazanacağız, tek başımıza iktidara geleceğiz, seçimlerde de hedefimiz yüzde yüzdür" diye konuştu.