Arınç'tan Gökçek'e Kavgada Bile Söylenmeyecek Sözler

Arınç'tan Gökçek'e Kavgada Bile Söylenmeyecek Sözler

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen Melih Gökçek'e göndermede bulundu.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, kendisi için “Gezi olaylarından sonra Bülent Arınç’ı başbakan yapacaklardı” diyen ve istifa iddialarıyla gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yanıt verdi. Arınç, Gökçek’in “bir sıkıntısı olduğunu ve hedef şaşırtmak istediğini” söylerken “Bir Hint atasözü der ki ‘Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa, kesinlikle altını kirletmiştir’” ifadelerini kullandı. Attığı bu tweet'i aylarca önce Twitter adresinde sabitlyen Arınç'ın sözleri yeniden gündem oldu.

Gökçek, TGRT kanalında konuk olduğu bir programda “İlk defa söylüyorum bunu, yarın da manşet olacak her yerde” derken, “Recep Tayyip Erdoğan Gezi olaylarında yurt dışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı. Partinin içinde FETÖ’cü milletvekilleri hazırdı ve bir FETÖ’cünün lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir, ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti. Bülent Arınç, şimdi buna ‘evet’ der, ‘hayır’ der onu bilemem ama ben bundan yüzde yüz eminim. AK Parti iktidarına yeni bir şekil vereceklerdi. Bu uluslararası bir operasyon, Recep Tayyip Erdoğan’ı uzaklaştırma operasyonu” ifadelerini kullanmıştı.

Arınç, Gökçek’e Twitter üzerinden şu sözlerle yanıt vermişti:

Melih Gökçek, uzun bir aradan sonra ahlak dışı bir yalana ve iftiraya başvurdu.

Belli ki  bir sıkıntısı var ve hedef şaşırtmak istiyor.

Bir Hint Atasözünde denir ki: "EĞER BİRİLERİ OTURDUĞU KOLTUKTAN KALKMAKTA SIKINTI YAŞIYORSA KESİNLİKLE ALTINI KİRLETMİŞTİR.”