Arınç'dan Uslu'ya Sert Tepki

Arınç'dan Uslu'ya Sert Tepki

Operasyondan aylar önce Twitter'dan atıldığı ortaya çıkan tehdit ve şantaj içerikli twitlere Arınç'ın tepkisi sert oldu...

Dün İstanbul'da yapılan operasyonlarla ilgili basına açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, "siyasi olarak bu meseleye bakma hakkımız var" dedi. 

Arınç, aylar öncesinden attığı twitle operasyonun sinyallerini veren Emre Uslu'nun o twitine de gönderme yaptı. 

Arınç konuyla ilgili şöyle konuştu: 

Siyasi olarak bu meseleye bakma hakkımız var. Çünkü, üç-dört gün öncesinden başlayarak, dört-beş ay öncesinden başlamaya kadar bu tür bir suçlamayla bazı insanların karşı karşıya gelecekleri çok açık bir şekilde yazılıyordu. 

Emniyetten atılma insanlar twitlerinde 4 ay önce 5 ay önce, "Güler mi? Ağlar mı, barışır mı... bilmem ne derken, İçişleri Bakanımızın oğluyla ilgili bir takım işaretleri vermişler. 

Biz bugün farkında oluyoruz. Çünkü biz iyi niyetliyiz. Ve Türkiye'de hukukun egemen olduğunu düşünüyoruz. 

Üç-beş gün öncesinden "artık her şey bitti, savaşacağız, herkes için kötü olacak..." bir yerlere telefonlarla "şunlar bunlar tutuklanacak"tan, "şunlar bunlar hakkında resimler, kasetler, fotoğraflar servise konacak" tehditlerini siz de duyuyorsunuz, biz de duyuyoruz. 

Ama bazılarının bu kadar alçalabileceğini, belden aşağı, insanların kişilik haklarına saygısızlık yapacaklarını gerçekten düşünmemiştik. Saflığımıza verin. 



EMRE USLU, ÖNCE İNKAR ETMİŞTİ

Emre Uslu, Dün akşam CNN Türk'teki Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına telefonla bağlanarak, programda bulunan Sevilay Yükselir'e hakaret etmiş, yalancılıkla suçlamış, öyle bir twit atmadığını savunmuştu. 

Ancak, Sevilay Yükselir canlı yayında o twiti gün-ay-yıl-saat-dakika belirterek okuyunca panikleyen Emre Uslu "ben o bilgileri kahvehaneden duymuştum" diyerek komik duruma düşmüştü. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 



İŞTE ARINÇ'IN KONUŞMASININ TAMAMI: 

 


star