Arınç'dan Çarpıcı Açıklamalar

Arınç'dan Çarpıcı Açıklamalar

AK PARTİ'NİN KAYBETMESİNE SERVETİNİN YARISINI VERMEYE RAZILAR

BU DURUMDAN MUTLULUK DUYMUYORUM

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, istifa eden milletvekillerinden dolayı mutlu olduğunu söyleyemeyceğini, gelirken iyi oldu dediğimiz şeye giderken oh iyi oldu diyemeyeceklerini söyledi. Gidenlerin partide birçoğunun önemli yerlerde görevler yaptığını anlattı.
Arınç "Demirel siyaset bir tren gibidir, bazı istasyonlarda inenlerde olur binenlerde olur. Fırıldak Kubi olmasın da isterse ayrılsın, siyasette kural girdiğin partinin kurallarına uymaktır. Kişiler görüşlerini parti içindeki kurullarda düşüncelerini dile getirir. Vekillerin yapacağı hareket, partisine, hükümete, başbakana zarar verip vermeyeceğini hesaplamalıdır.

ADIMIN OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE RABBİME HAMDETTİM

Bizim de yeter artık dediğimiz zamanlar olmuştur. Ateş çemberinden geliyoruz. nelerle karşılaştık, benim içinde bulunduğum 4 parti kapatıldı. En son olayda partimiz hakkında kapatılma kararı verildi ben varmıyım diye sordum ismimin olduğunu öğrenince Allaha'a hamdettim.

KONUŞANLAR SÖZÜNÜN NEREYE GİDECEĞİNİ BİLMİYORSA

Kendi partilerinde yüzlerine bakılmayanlar bizde milletvekili oldu.
-Kişiler yaptığı açıklamalarla hükümete başbakana zarar verip vermediğini düşünmeli, zarar veriyorsa gereğini yapmalı. 45 yıl arkadaşlık edip de 'Başbakan da istifa etmeli' diyorsa birisi bu çok yanlıştır.
-Allah kimseyi nefsi ile imtihan etmesin. Bu bir imtihandır. Yanlış yapanlara ben gönlümden yanlış yaptınız diyorum. Türkiye'nin yetiştirdiği, Türkiye'de 11 yıldır başbakanlık yapan bir insanın yaptığım şeyden dolayı zarar görürmü diye düşünmüşümdür. Türkiye bu günlere kolay gelmedi. Ülkeyi sokakta bulmadık. Sokakta kaybedemeyiz.

İŞADAMINA GÖRE REFAH PARTİSİ BAŞARILI OLURSA

Geçmişte, içinde bulunduğum hükümet yüzünden zor günler geçirdik. Bizim hakkımızda hiç de iyi düşünceler beslemiyorlardı. Geçmişte Refah Partisi başarılı olursa diye korkan işadamları vardı. Eğer Refah Partisi başarılı olursa, bugüne kadar ülkeyi yönetenlerin başarısız olduğu ortaya çıkar ve bir daha insanlar eskiye dönüp bakmaz
-Sakıp Sabancı 96-97 yıllarında hükümete olan güvenini belirtirken geçmişte odamın penceresini açıyorum sadece evler görüyordum, şimdi ise 10 yıl sonrasını görüyorum diyordu.

AK PARTİ'NİN KAYBETMESİNE SERVETİNİN YARISINI VERMEYE RAZILAR

-Şimdilerde ise işadamları 50 yıl sonrasını görüyorum diyenler var. Buna mukabil, Gezi Parkı olaylarında servetinin yarısının gitmesine rağmen Ak Parti'nin gitmesini isteyen işadamları oldu. Nedeni sorduğumda, bu hükümet benim yaşantıma, içkime karışıyorlar diyorlar.
-Biz ülkeye 11 yılda çağ atlattık. Bu ülkeyi hazmedemeyenler var. Ülkenin dış politikadaki başarıları, iç politikada toplumsal barışı kurması birilerini rahatsız ediyor.
2002'de seçime gideceğiz, seçime 2 ay kala, Partimizin genel başkanına seçime giremezsin dediler. Diğer partiler zil takıp oynamaya başladı. Baykal, Mesut Yılmaz, hepsi bir taraftan, ben de onlara sizin başbakan adayınız kim dedim, sizin başbakan adayınız yok, ama bizim 10 başbakan adayımız var

KÖŞK'E GÖTÜRDÜĞÜMÜZ HER KANUNA MUHALEFET EDİLDİ

-Seçimi kazandık, ama Cumhurbaşkanı ile bir türlü anlaşamadık. Ne götürdüysek tersi karşımıza kondu.
-Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 hokkabazlığı yaptılar, Meclis'te Anavatan ve DYP vardı, 361 kişi ile oylama yapıldı, Anayasa Mahkemesi kabul etmedi.
2007'yi kazandık. ama bunun hemen sonrasında kapatma davası açtı. Gazete küpürleri ile hakkımızda iddianame hazırlandı.
-Bugünde hükümetle bakanlarla ilgili iddialar var. Tarihin her döneminde hükümetlerle ilgili iddialar olmuştur. Biz yolsuzlukların ayyuka çıktığı dönemde iktidara gelmiş bir partiyiz.

-Yolsuzluklar olsaydı, ne Merkez Bankası'nda bu para, ne duble yollar, ne Marmaray, ne de diğer yatırımlar olurdu.
-Ben geçmişte Manisa'daki köylerin içme suyu için 100 bin lirayı zor bulmuştum. 100 bin liradan bugün katrilyonlarca liralık yatırımlar yapıyoruz.
-Sadece Manisa Üniversite ödeneği 190 trilyon ödenek verilmiş. Bu sadece bir üniversiteye verilen ödenektir.
-Bulunduğunuz mevkilerde rüşvet alıyorsanız, yapacağınız işi para karşılığı yapıyorsanız bunun adı suistimaldir.