Arınç'dan Açıklama

Arınç'dan Açıklama

Başbakan Yardımcısı Arınç, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isimleri geçen insanların arkadaşlık hukukunu, dostluğu, kardeşliği muhafaza edecek konuşmalar yaptığını söyledi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Görüyoruz ki Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isimleri geçen çok değerli insanların hem ülkemizi rahatlatacak hem süreci kolaylaştıracak hem de aradaki arkadaşlık hukukunu, dostluğu, kardeşliği muhafaza edecek konuşmalarına şahit oluyoruz." dedi. 

Başbakan Yardımcısı Arınç Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği'nin (SETBİR) olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, "Dilerim ki başka unsurlar devreye girerek Türkiye'nin ekonomisini sarsacak bir belirsizlik ortamına yol ve imkan vermemiş olsunlar." ifadelerini kullandı.

Arınç, şunları söyledi: Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar olan süreçte kırgınlıkları, kızgınlıkları, iç politikaya dönük adeta üst perdeden kavgaları, salvoları dinleyen veya kulak veren ekonominin belki bazı kırılmalar yaşayacağını öngörebilirsiniz ama aktörler bu konuda teenniyle hareket ediyorlar ve Anayasa çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin nasıl gerçekleşebileceğini güzel örneklerle ortaya koyuyorlar. İşin bir parçasında biz de varız şüphesiz. Görüyoruz ki Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isimleri geçen çok değerli insanların hem ülkemizi rahatlatacak hem süreci kolaylaştıracak hem de aradaki arkadaşlık hukukunu, dostluğu, kardeşliği muhafaza edecek konuşmalarına şahit oluyoruz. Dilerim ki başka unsurlar devreye girerek Türkiye'nin ekonomisini sarsacak bir belirsizlik ortamına yol ve imkan vermemiş olsunlar.