"Arınç ve Aksu'dan Sonra Sıradaki Davutoğlu mu" ?

"Arınç ve Aksu'dan Sonra Sıradaki Davutoğlu mu" ?

Gül'e yakın isim yazdı: Arınç ve Aksu'dan sonra sıradaki Davutoğlu mu?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru, 'AK Parti eskilerle barışıyor mu? Arınç ve Aksu ile başlayan yakınlaşma ne anlama geliyor?' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun ise Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı olmasını değerlendiren Fehmi Koru dikkat çeken ifadeler kullandı.

Fehmi Koru, yeni bir parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu'nun da benzer bir teklif alması halinde kabul edebileceğini iddia etti.

Fehmi Koru'nun yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

Arınç ve Aksu partilerinden hiçbir zaman kopmamışlardı. Rahatsızlıkları uzakta tutulmalarındandı. Onları ‘muhalif’ sayanların yaptığı, yanlış bir hesap.
Bu iki ismin kendilerini kendine özgü sebeplerle uzakta tutanın “Gelin” çağrısına tereddütsüz olumlu cevap vermelerinde şaşılacak bir durum yok.
Onlarla aynı durumda olan birkaç isim daha var. Kişiliklerine uygun konumlar teklif edilirse onların da benzer bir tepki vereceğini ve teklifi kabul edeceğini sanıyorum.
‘Manifesto’ yayınlayan ve Ramazan vesilesiyle bazı illerdeki iftarlara katılıp görüş açıklayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu mesela. Sesinin duyulması ve görüşlerine ilgi gösterilmesini istediğini belli ediyor Davutoğlu; davet edilir ve katılırsa o da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu‘na ayrı bir değer katacaktır.
Hükümetin izlediği pek çok politikada Davutoğlu‘nun imzası var. 2014’te başbakan olduktan sonra zaten her alanda politika belirleme mevkiindeydi; ondan önce de dışişleri bakanı olarak Türkiye’nin dış politikasını belirlemede birebir sorumluluk taşımaktaydı.
Bugün izlenenlerin çoğu onun başlattığı politikalar…
Ona yeniden AK Parti içerisinde veya Cumhurbaşkanlığı kadrolarında yer açılması bir dizi yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıracak, fuzuli bir parti girişimine harcanabilecek emeklerin heba olmasını da engelleyecektir.