Arınç: TRT ve Anadolu Ajansı 2 Yıldır Ambargo Uyguluyor

Arınç: TRT ve Anadolu Ajansı 2 Yıldır Ambargo Uyguluyor

Bülent Arınç canlı yayında bomba açıklamalar yaptı: TRT ve Anadolu Ajansı 2 yıldır, dost bildikleri kanallar 1 yıldır bana ambargo uyguluyor.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNNTürk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Arınç, canlı yayında gündem değiştirecek sözler söyledi. "İki yıldan bu yana TRT'den, diğerleri de bir yıldan bu yana bu kişi televizyona çıkmayacak, ne söyleyeceği belli olmaz diye. Benim çıkacağım yerler bellidir. Yanlış şeyler söylemiyorum, yanlıştır diyenlerle seçimlerden sonra çok daha rahat konuşacağız" dedi.

Arınç, "Yeni yetmeler" diye tabir ettiğim bir zıpır bir grup, bunlar Ali Babacan'ı beni Hüseyin Çelik'i, Abdullah Gül'ü güçsüz hale getirmek için, trollerden de istifade ederek, sahip olduğu gazetelerden yaylım ateşe tutuyorlar. Çatapatlar göğsümüze geliyor bazen. Ama bunun ülkeye ve partiye hiçbir faydası yok." ded,

NUH ALBAYRAK'A SERT YANIT

Hakan Çelik: Nuh Albayrak'ın sorusunu okuyorum. "Sayın Arınç hızlı girdi, 'Birilerini sevgim azalmış olabilir' diyor. 'Belli ki hazırlanmış gelmiş" diyor, bir başka tweete "Şuurlu bir Müslüman 'Yezid alçakça şehit edildi' demez" diyor.

"Özel bir maksatla gelmiş değilim. Sizi çok seviyorum, kanalınızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kendilerine malum bazı yasaklara tabi değilim. Buradan da haber olsun, şimdiden tweetlerine hazırlık yapsın. İnsanların kalplerinde, gönüllerinde birbirine doğduğu bağlılıktır. Karşılıklı olan sevgide birilerine olan sevgimi kaybetmişsem, karşımdaki kişinin daha çok kaybetmiş olması lazım. Sayın Albayrak bilir de, ifade etmekten çekinir.

İki, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin'in başları gövdelerinden ayrıldı. Karşılarında Yezid vardı. Yezid için alçakça şehit edildi dememi şuurlu bir müminlik olarak görmüyorsa bir şey demiyorum. Sayın Albayrak daha iyi mümindir. Müminler cinayet işlemez mi? İşler. Dine bakılmaz bu konuda. Bu nasihatlarını başkalarına yapsın. Onlar da Yezid kadar olmasa bile, yazarlarımız-çizerlerimiz Yezid'den daha fazla cinayet işliyorlar. Ellerinde mızrak yok ama insanların haysiyetlerine o kadar alçakça saldırıyorlar ki, Yezid bunları görse kıskanırdı.

Hakan Çelik: Bundan sonra programlara çıkacağız dediniz.

Her kanal beni çıkarmıyor. Söyletmeyin beni.

5. PARTİ İDDİASI

Birisi bir şey ortaya atar, onun üstüne haber yapılır. Ama önemli buldum, bir maksatları olmalı. Böyle bir toplantıya katılmadım. Şunu rahatlıkla söyleyeyim, 1980'e kadar MSP il başkanıydım. Darbe oldu, parti kapandı. Rahmetli Özal, partisini kurdu. Kurmadan önceKorkut Özal bana haber gönderdi. "MSP dönemi bitti, yeni bir parti kuracağız, eski selametçiler de olacak." Onlara dedim ki; "Hayır".

Hayatımda kırık bir çizgi yoktur. Aralara sapmadım, düşe kalka ama dosdoğru gittim. Siyasette ilkeli olmayı, dürüst olmayı, karar olmayı her zaman prensip edindim. Yeni bir parti çıkarmak heveslerine her zaman en çok karşı duranlardan biriyim. 2002-2007 arasında davet ettiği Erkan Mumcu, hem partimizden ayrıldı, hem de CHP'den bazı vekillerle grup kurdu. Allah'a şükür, Mumcu'yu partiye getiren ben değilim. Ben Meral Akşener hanımefendiyi çok severim ve takdir ederim. AK Parti'nin kurucusu olacaktı, bir sebepten gelmedi, saygı duydum. MHP'ye gittim, saygı duydum. Son zamanlarda edepsizin biri onun hakkında bir şey söyleyince en çok sahip çıkanlardan birisiyim. Ama 2001'den bu yana bir yerde oturup sohbet etmiş değiliz.

Abdüllatif Şener 40 senelik dostumuzdur. AK Parti'den ayrıldığı günden bu yana 8 senedir iki dakika yan yana oturmuş değiliz. Aramızdaki ayrılık bu kadar büyüdü. Kişilik olarak bir şey diyemem. Giderken çok kötüydü diyemem, mutlaka bir sebebi vardır.

5. parti için bir şey diyemem, siyasette her şey olur ama diğer partilerden diye düşünüyorum. Gerçek milliyetçilerin başka bir parti kurması ihtimali yüksek. Kılıçdaroğlu30'un altında kalırsa sorgulanacaktır. Yükselme trendi deniyor.

HDP bir koalisyondur. 10'ları kılpayı geçerse, HDP'nin içindeki liberal, demokrasi görüntülü kişilerin ayrılıp parti olarak ortaya çıkması mümkündür. AK Parti içinde böyle bir şey yoktur demek siyasetin doğasına aykırı. Ama yüzde 1 bile değildir.

 

"YENİ YETME, ZIPIR GÜRUH"

Hakan Çelik: Sayın Gül'le diyaloğunuz nasıl?

28 Ağustos'tan bu yana sadece 3 defa ofisine ya da Huber Köşkü'ne gidip 3 defa çayını içtim. Bu görüşmeler şüpheyi ortaya çıkarıyorsa çok şükür ki bir mantık olur. Biz de, Sayın Gül de AK Parti'ye zarar verecek hiçbir hareketin içinde olması mümkün olur. Biz çakmaAK Parti'li değiliz. Gerçek AK Parti'liyiz. Nuh Albayrak kadar olmasa bile, biraz daha ağırbaşlığı zannettiğim birisi yazı yazıyor. "Bunlar bizim kalbimize oturuyor." Murat Çiçek. Arınç artı Gül, eşittir soru işareti. Bu vicdansızlıktır, hakarettir. Niye bunu yazıyor? Üzerimize şüphe gölgesi düşürmeye çalışıyor. Bizim hem parti içinde karşılığımız vardır, toplumda da karşılığımız vardır. Ama bu ve onun gibilerin ne siyasette ne toplumda bir gram karşılığı yoktur. Bizi imtihan etmeye kalkmasınlar.

Yeni yetmeler diye tabir ettiğim zıpır bir grup ortaya çıktı. Beni, Ali Babacan'ı, Hüseyin Çelik'i, Sayın Gül'ü güçsüz göstermek için, trollerden, dedikodulardan istifade ederek televizyonlardan, gazetelerden yaylım ateşine tutuyor.

Sayın Gül, benim gibi yapacak. Dua edecek, AK Parti'yi sahiplenecek. Şunla bizi itham etmesinler. "Onlar zaten böyle bir şey yapmazlar" diye üstümüze geliyorlar. Tavsiye etmem ama şunu söylerlerse etkili olur; "Bunların toplumda karşılığı yok" derlerse o zaman bir şeyler yapmayı düşünürüz. Biz şüphe duyulacak insan değiliz. Şüphe duyulması gerekenler, dün AK Parti'ye, Sayın Erdoğan'a bombalar yağdıranlar, tamamen duygusal nedenlerle şarjör boşaltmaya kalkanlardır.

GÜL'ÜN DEMİRTAŞ'A TAZİYESİ

Bunlar eleştirilecek şeyler değil. Ben bu sözlerin yabancısı değilim. Tam bir hafta önceManisa'da televizyon programında soruları cevapladım. Ben de olaydan sonra çok acı duydum. 100 insanımızın hayatını kaybetmesinden. Yasal bir toplantı ve gösteri yürüyüşünde habersizce iki tane teröristin bombasıyla hayatını kaybetti. Buna üzülmeyen kalbini bir yoklasın