Arınç: O Davaya Müdahil Olmayı Düşünürüm

Arınç: O Davaya Müdahil Olmayı Düşünürüm

Başbakan Yardımcısı Arınç, TİB ve TÜBİTAK'a yönelik başlatılan operasyonla ilgili konuştu: 'Açılacak davaya müdahil olmayı düşünürüm'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün TİB ve TÜBİTAK'a yönelik başlatılan operasyonlara ilişkin, “Benim de 5 defa dinlendiğim bildiriliyor. Haberlerde böyle geçiyor. Bu benim açımdan fevkalade çirkin, yakışıksız ve yaptığımız görevlere ilişkin küçültücü bir harekettir. Eğer iddianame tanzim edilir ve burada da bizimle ilgili de işlenen suç açıkça tarif edilirse, doğrusu açılacak davaya müdahil olmayı düşünürüm” dedi. 
Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Yeni Bina’da, Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu 2. toplantısına katıldı. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, bir gazetecinin, bugün 4 ilde başlatılan operasyonlarla ilgili sorulan soruya, “Bugünkü çalışmaları takip ettik şüphesiz. TİB’de, TÜBİTAK’ta bazı üst düzey yöneticilerde zannediyorum 28 kişi hakkında yasa dışı işler icra ettiği sebebiyle, bunların da casusluk amacıyla kullanıldığına ilişkin iddialar var. Şuana kadar aldığım bilgilerden 28 kişinin 23’ünün gözaltına alındığı, diğer 5 kişinin arama faaliyetlerinin devam ettiği şeklindedir” cevabını verdi.
Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bana gelince, şüphesiz bütün bakan arkadaşlarımızın ve devletin belirli görevlerinde önemli görev icra eden bazı arkadaşlarımız TÜBİTAK tarafından hazırlanmış ve ilgili kişilere verilmiş kriptolu telefonların dinlemesine ve bunun farklı amaçlar ile kullanılması büyük suçtur. Bu bizim şahsımıza karşı yapılan çok kötü bir harekettir hem de devletin gizli kalması gereken bilgilerin ifşa edilmesi açısından da büyük bir suçtur. Dolayısıyla yargının vereceği kararın hepimizin dikkatle izlemesinde fayda var. Ben şahsen şunu düşünürüm, benim de 5 defa dinlendiğim bildiriliyor. Haberlerde böyle geçiyor, bu benim açımdan fevkalade çirkin, yakışıksız ve yaptığımız görevlere ilişkin küçültücü bir harekettir. Eğer iddianame tanzim edilir ve burada da bizimle ilgili de işlenen suç açıkça tarif edilirse, doğrusu açılacak davaya müdahil olmayı düşünürüm. Ama bunun için dosya kapsamına bakmamız, iddiaları ciddi bulduğumuz takdirde de suçtan zarar gören sıfatıyla da davaya müdahil olmamız beklenebilir.”
Kaynak : İHA