Arınç, Kürtçe-Türkçe Sözlükle Diyarbakır'a Gitti

Arınç, Kürtçe-Türkçe Sözlükle Diyarbakır'a Gitti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır'da yaptığı konumada sözlüğü ilk kez burada basın mensuplarına gösterdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TDK tarafından hazırlanan Kürtçe-Türkçe sözlükten bir nüshayı da yanına alarak Diyarbakır'a gitti. Arınç, Diyarbakır'da yaptığı konumada sözlüğü ilk kez burada basın mensuplarına gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, TDK tarafından basılan sözlüğün yakın zamanda okullara dağıtılacağını ve üniversitelere de gönderileceğini söyledi.

 Arınç, göreve geldikleri süreye kadar kendisine bağlı kurumlardan Türk Dil Kurumu'nun 30'dan fazla dilde sözlük hazırladığını, ancak Türkçe-Kürtçe sözlük bulunmadığını anımsattı.

Talimatının ardından bilim heyetinin sözlük hazırlattığını kaydeden Arınç,  şöyle dedi:
"Ben size bir sevindirici haber olması bakımından Türk Dil Kurumu'na talimatımızca hazırlanan Türkçe-Kürtçe sözlüğü takdim ediyorum. İnşallah yakın bir zamanda tüm okullarımıza gönderilecektir. Çünkü seçmeli ders olarak bildiğiniz gibi Kürtçe okullarımızda okutulmaktadır. Kürt kardeşlerimizin de bu ülkede yaşayan bütün kardeşlerimizin de buna ilgi duyacağına eminim. Daha sonra akademik dilde bir ferheng (sözlük) hazırlanacaktır. Bu sadece şimdilik 10 bin kelimelik Türkçe-Kürtçe sözlüğümüzü öncelikle öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve üniversitelerimizde bu dilde eğitim yapan gençlerimiz için hazırlanmıştır. Türk Dil Kurumu'na teşekkür ediyorum."