Arınç: İkisinden biri olacak

Arınç: İkisinden biri olacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayının 20 Mayıs'tan sonra belli olacağını, bunun 30 Mayıs'a da bulacağını belirterek, "Bizde üç aşağı beş yukarı kimin aday olacağı belli. Bizde hiç bir mesele yok, görüşülü

Partisi'nin yeni seçilen belediye başkanlarını tebrik ziyareti için Bursa'da bulunan Bülent Arınç, Yenişehir Belediyesi'ni ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Ak Parti'nin psikolojik olarak da güç olarak da çok üstün durumda olduğunu ifade eden Arınç, "20 Mayıs'tan sonra demiştim. 30 Mayıs'ı da bulabilir. Bizim acelemiz yok. Ak parti psikolojik olarak da, güç olarak da, çok üstün durumda. Bu soruları muhalefete sormanız lazım. Bizde üç aşağı beş yukarı kimin aday olacağı belli. Bizde bir kişi belli, ikinci kişi belli. Asıl CHP ve MHP'nin adayı kim olacak? Her partiden oy alabilecek özellikte birileri varsa, birilerinin söylediği gibi o kim olacak? Onların üzerinde yoğunlaşmak lazım. Bizim üzerimizde mesai harcanmasına gerek yok. Bizde az çok belli. Bunu herkes de kabul ediyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı, "Ya Erdoğan ya Abdullah Gül, böyle saçma tartışma mı olur" sözlerine de cevap veren Arınç, şöyle konuştu: "Aslında bunu kendileri yaptılar. Biz de onlara diyorduk ki başka adaylar bulun, dördüncü aday kimse, onun üzerinde konuşun. Sayın Kılıçdaroğlu'na televizyon programında sormuşlardı. "Abdullah Gül ile Erdoğan'dan birisi aday olsa kime oy verirsiniz" Abdullah Gül'e demişti. Ben de o zaman "Bunların başka adayları yok" demiştim. Bütün gazeteci arkadaşlarım kimi görürlerse kimi yakalarlarsa muhalefet adına, "sizin adayınız kimdir?" diye sorması lazım. Bizde hiç bir mesele yok. Görüşülür, konuşulur. Geniş istişare yapılıyor. Ondan sonra iki dost, iki arkadaş, iki dava yoldaşı biraraya gelecekler inşallah ikisinden birisi olacak"