Arınç: Erdoğan'ın işi çok kolay olur

Arınç: Erdoğan'ın işi çok kolay olur

Bülent Arınç'a göre MHP'nin adayı Devlet Bahçeli; CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu olursa Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde işi çok kolay olacak...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuştu. 
Bir partinin gücü varsa kendi adayını çıkarmasının, en azından adayın ne kadar oy alacağını görmek açısından doğru olacağını, partilerin, başka partilerle ya da başka toplum kesimleriyle ittifak edecek sivil, bağımsız bir şahsiyet üzerinde de durabileceklerini, bunların partinin kendi takdiri olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, eğer Devlet Bahçeli MHP, Kemal Kılıçdaroğlu da CHP'nin adayı olacaksa, adaylığı durumunda Tayyip Erdoğan'ın işinin çok kolay olacağını dile getirdi.
Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için, "12 yıl başarılı bir başbakanlıktan, güçlü bir liderlikten sonra, Türkiye bunca faydalı, olumlu hizmetlerini gördükten sonra, böyle bir makamı, şühpesiz Sayın Gül ile konuştuktan sonra, kendisinin aday olmasını ve Allah kısmet ederse, bütün gücümüzle çalışarak birinci turda da yüksek bir oyla seçilmesini arzu ederiz. Ben tercihimi böyle belirledim" değerlendirmesinde bulundu.
Arınç bu açıklamaları A Haber televizyonunda yaptı.