Arap yazarın "Balyoz"culara tepkisi

El Kuds El Arabî yazarlarından Eymen Halid, HABERTARAF (www.habertaraf.com) için bir yazı kaleme almış.

Askeri cuntaların AK Parti hükümetine karşı kurmaya çalıştıkları komplolarla ilgili nefis bir yazı.

Özetle şöyle diyor bu yazıda:

1. Arap dünyasında bir hükümet düşse Araplar sokakta sevinç gösterileri yapar. AK Parti hükümetinin cuntalarla mücadeleyi kaybetmesi halinde ise bütün Arap evlerini matem kaplayacaktır.

2. Din, tarih, coğrafya, kültür ve daha birçok şey bizi Türkiye ile birleştiriyor. Çizilen suni sınırların bu birliği bozması mümkün değil. Sahip olduğumuz birlik şuurunun gereği olarak, iradeleri ezilmeye çalışılan Türk halkının duygularını paylaşıyor ve Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırıları üzerimize alınıyoruz.

3. "Ey Arap! Bizim iç meselemizden sana ne?" diye soracak olanlara cevabımız: Osmanlı, bizim selametimiz için kanını feda etmekten çekinmemiştir. Bunu unutamayız. Onca fedakârlığını gördüğümüz atalarınızın hatıraları zihinlerimizde canlılığını korurken, sizin dertlerinize nasıl kayıtsız kalabiliriz?

4. AK Parti iktidara geldiğinde bizler özgürlüğü hissetmeye başladık. Bu rüzgârın Arap âlemine de tesir edeceğini düşünerek ümitvar olduk. Irkçıların böldüğü coğrafyamızda ayrılığın-gayrılığın sona ereceğine dair bir ümide de kapıldık. Kendi çıkarları için ülkelerini şeytana bile satabilen bazı Arap diktatörlerini hatırlatan cuntacılar, Türkiye'yi krizden krize sürükleyerek, bu ümidi söndürmeye çalışıyorlar. Bunun ne Türklere ne de ümmete bir faydası var.

5. Ey cuntacılar! Biz, Türkiye'nin Ortadoğu'yu yeniden inşa edebileceğine inanıyoruz. Türkiye, bölge halklarına huzur, güvenlik ve izzetlerini geri kazandırabilecekken, bölgenin iktisadi ve siyasi gücünü ihya edebilecekken, sizler, buna hizmet edeceğiniz yerde, Türkiye'yi iç kargaşaya sevk ederek yıkmaya çalışıyorsunuz.

6. Allah, Türkiye'nin yardımcısı olsun.


* * *
Eymen Halid'i Türkçe'de daha sık okumak isteriz.

ELAZIĞ'A BAŞSAĞLIĞI

Elazığ depreminde can verenlere Rahmet-i Rahman, ölenlerin ailelerine Sabr-ı Cemîl, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Elazığ'ımızın başı sağ olsun.


Bu yazı toplam 2020 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar